REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje plinta nauja religija. Jos „mesijai“ kraunasi milijonus, o išpažinėjais galite vieną dieną tapti ir jūs. Taip, jei susiviliosite pasaka apie greitai uždirbamus milijonus ir pateksite į neurolingvistiniu programavimu užsiimančio „mesijo“ rankas, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu praturtėti lietuvius vilioja įvairiausi finansiniai guru, įsigudrinę rengti seminarus investavimo ir kitais piniginiais klausimais. Seminarai nepigūs - kainuoja po kelis tūkstančius litų, tačiau norinčiųjų atsiranda. Mat jų rengėjai patiklioms pinigų trokštančioms lietuviškoms avelėms spendžia gerai apgalvotas finansines pinkles.

REKLAMA

Ketvirtadienis. Vilnius. Viena valanda iki darbo pabaigos. Į viešbutį „Panorama“ renkasi išalkusieji pinigų - būsimieji milijonieriai.

„Turėjau eiti į prancūzų kalbos kursus, tačiau suviliojo galimybė pasiklausyti seminaro apie pinigus“, - atvirai kalbėjo šalia sėdinti viena dalyvių, Seimo kontrolierių įstaigos darbuotoja.

Išganymas - lietuviams pažįstamas seminarų vedėjas Algirdas Karalius - netrukus pasirodė ant scenos.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas dar nežino, kad pareina krizė? (Kalba netaisyta - red.) - pradėjo šou neurolingvistinio programavimo specialistas. - Gal kas nežino, kad ši krizė pagal savo jėgą pati baisiausia po Antro pasaulinio karo? Tikriausiai matėt šitą per televiziją. Bet aš buvau Vakaruose, Amerikoj. Ir aš buvau ten, kur buvo susirinkę šulai. Pats neturtingiausias ten buvo Donaldas Trumpas. Toks lūzeriokas. Ir aš turiu jums žinių: pasirodo, šita krizė yra niekas, palyginus su tuo, kas bus po to. Jie pažadėjo, kad mažai niekam nepasirodys. Kas nebankrutuos per pirmą krizę, užlūš ant antros. Tiems, kas dar išliks ir jau atsipalaiduos - pareis banga“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokios grėsmingos kalbos atliepė didžiajai daliai susirinkusiųjų, o vis dar abejojančius vedėjas baugino dar grėsmingiau. „Dabar aš jums noriu pranešt šiek tiek tiesos apie jūsų gyvenimą. Statistika rodo, kad 80 procentų žmonių yra lūzeriai nesėkmingi. Ir tai rodo, kad tie žmonės visą gyvenimą nugyvens turėdami labai didžiules finansines problemas“, - tikino A.Karalius ir vis užsimindavo, kad žino išsigelbėjimą ir apie jį netrukus papasakos.

Prabėgus keliolikai minučių, gąsdinimus apie baisiąją finansinę krizę pakeitė nieko bendro su finansais neturinčios kalbos apie pesimizmą, artėjančią senatvę, skyrybas ir t.t.

REKLAMA

„Blogai bus ne tik iš finansinės pusės. Nežinau, ar jūs pastebėjot, ar ne, bet laikui bėgant mes nejaunėjam...“.

Tokias ir panašias kalbas paįvairino ir veiksmas. Tarsi parapsichologas Anatolijus Kašpirovskis A.Karalius mokė žmones „prisišaukti“ pinigus. Susirinkusiesiems buvo liepta atsistoti ir šokinėti, vėliau - garsiai kvėpuoti. „Įkvėpiam, iškvėpiam, įkvėpiam, iškvėpiam, va taip, kad girdėtųsi“, - komandavo guru ir su garsu demonstravo, kaip tą reikia daryti. Kvėpavo visi, o vėliau visi mušėsi rankomis į krūtinę.

REKLAMA

Po keistųjų pratimų, kai publika įsisiūbavo, vedėjas nusprendė atskleisti jai žadėtąją paslaptį.

O tiesa paprasta: susirinkusieji patikinami, kad jiems visiems laikas susirūpinti savo pinigais ir investuoti į „save“, o tiksliau - pirkti 3 tūkst. litų kainuojančius bilietus į abejotinos vertės balandžio pradžioje vyksiantį finansų guru vokiečio Bodo Schaeferio seminarą.

Moksleiviui, kuris klausė, ar verta į šitokį seminarą eiti jo amžiaus vaikams, buvo paaiškinta, kad toks jo pozityvus mąstymas tiesiog veda prie pinigų. „Jūs esate kaip tik tas žmogus, kurio mąstymą lengva pakeisti“, - tikino vedėjas. Visas liaupsinamo finansų guru knygas perskaičiusiam, tačiau suabejojusiam seminarais studentui buvo paaiškinta, kad kartojimas - visų mokslų motina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„O ką daryti, jei neturiu tiek pinigų? Gal imti paskolą?“ - pagaliau prabilo viena dalyvių.

„Argi trys tūkstančiai litų yra pinigai? - provokavo vedėjas. - Mes jokiu būdu nesiūlome jums imti paskolos. Bet yra kitas būdas - atvesite tris draugus, ir jums seminaras nieko nekainuos“. Šešis žmones privilioti panorusiems aktyvistams A.Karalius žadėjo ir 3 tūkst. litų honorarą.

Besibaigiant seminarui, jo vedėjas nudžiugino visus dalyvius ir dar viena malone: esą šiandien kiekvienam dalyvavusiam itin plačiai šypsosi laimė - kiekvienas gaus nuolaidą į reklamuotą seminarą net 500 litų. Tiesa, viena smulkmenėlė - gavusieji nuolaidą ir norintys ja pasinaudoti turi nedelsdami pasirašyti sąskaitas.

REKLAMA

Nemokamos finansinio guru gastrolės su raginimais mokėti tūkstančius už abejotinos vertės seminarą suveikia puikiai. Maždaug kelios dešimtys dalyvių po seminaro noriai atvėrė pinigines ir „investavo į savo ateitį“.

Kelis tokius seminarus stebėjusi „Respublika“ nusprendė pasikalbėti su nemokamai gastroliuojančiu ir tūkstančius litų iš žmonių viliojančiu finansų guru.

- Ar jums neatrodo, kad užsiimate žmonių manipuliavimu ir tuo naudojatės norėdamas susikrauti turtus?

- Ką jūs vadinate manipuliacija?

- Tą neurolingvistinį programavimą, kurį jūs taikote šiuose nemokamuose seminaruose ir viliojate žmones išleisti tūkstančius bilietams į kitą seminarą...

REKLAMA

- Labai geras klausimas. Ar labdara yra neurolingvistinis programavimas?

- Matote, nelabai tikiu, kad jūs iš visų tų seminarų neturėsite naudos...

- Tikrai neužsidirbsiu.

- Tuomet kodėl užsiimat tokia labdara?

- Todėl, kad aš noriu, jog Lietuvai būtų gera. Mano misija - pakeisti dešimties milijonų žmonių gyvenimą...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų