REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus penktadienį priėmė vieną iš galimų kandidatų į Konstitucinio Teismo pirmininkus Kęstutį Lapinską, kuris, kaip didžiausią teisininko stažą turintis šio teismo teisėjas, dabar jam laikinai vadovauja, pasibaigus Egidijaus Kūrio kadencijai.

REKLAMA
REKLAMA

Svarstydamas K.Lapinsko kandidatūrą, prezidentas įvertino jo autoritetą teisininkų bendruomenėje, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

REKLAMA

Kandidatas į KT pirmininkus yra žinomas mokslininkas, konstitucinės ir administracinės teisės specialistas, turi administracinio darbo patirties - dvejus metus yra dirbęs Vyriausiojo administracinio teismo pirmininku.

71-erių metų K.Lapinskas yra Nepriklausomybės akto signataras, buvo Laikinosios komisijos Konstitucijos projektui rengti pirmininkas.

Konstitucinio Teismo pirmininku yra skiriamas vienas iš šio Teismo teisėjų, prezidento teikimu jo kandidatūrą tvirtina Seimas.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė BNS sakė, kad šalies vadovas nedels Seimui pateikti kandidatą į KT pirmininkus.

Seime ketvirtadienį prisiekė trys naujieji KT teisėjai - Pranas Kuconis, Egidijus Šileikis ir Algirdas Taminskas.

Naujieji teisėjai pakeis penktadienį kadenciją baigusį KT pirmininką Egidijų Kūrį bei teisėjus Vytautą Sinkevičių ir Stasį Stačioką.

KT sudėtis atnaujinama kas trejus metus, tuomet pasikeičia trys iš devynių teisėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų