REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybėje įvyko dalykinis susitikimas dėl numatomų statybų buvusios „Velgos“ gamyklos teritorijoje, esančioje netoli Vingio parko. Susitikime dalyvavo Savivaldybės vadovai, Miesto plėtros departamento, SĮ „Vilniaus planas“ specialistai, Geležinio Vilko gatvės gyventojai. Šiame susitikime dalyvavo ir didžiausio šioje teritorijoje investuotojo AB „Akropolis“ atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Rengiant techninį projektą buvo nutarta dar kartą peržiūrėti teritorijos detalųjį planą, išklausyti gyventojų nuogąstavimus dėl vykdomo projekto padidėsiančio transporto srauto, triukšmo ir taršos šiame kvartale. Buvo analizuojami eismo transporto, susisiekimo organizavimo klausimai Geležinio Vilko ir Gerosios Vilties gatvių teritorijoje ir kitos su statybomis susijusios problemos.

REKLAMA

Susirinkę specialistai nutarė, kad artimiausiu metu Savivaldybės Miesto ūkio departamento užduotis – išnagrinėti situacijas ir parengti įvairius variantus, kaip sumažinti transporto spūstis minėtose gatvėse, Geležinio Vilko gatvės gyventojams pateikti optimaliausius būdus, kaip pasiekti Vingio parką, išvažiuoti iš kiemų.

Jau prieš tris metus Miesto strateginiame plane buvo numatyta pagerinti miesto urbanistinį įvaizdį – parengti teritorijos prie Neries upės, piečiau Vingio parko, plėtros koncepciją. Vadovaujantis šia koncepcija, apleistą buvusią pramoninę „Velgos“ gamyklos teritoriją numatyta paversti moderniu komerciniu ir gyvenamuoju rajonu su visuomeninės paskirties ir poilsio zonomis.

REKLAMA
REKLAMA

Visa 12 ha teritorija numatoma suskirstyti į atskirus kvartalus. Prekybai būtų skirta 80 tūkst. kv. m, pramogoms – 30 tūkst. kv. m, biurams – 60 tūkst. kv. m, gyvenamajam būstui – 45 tūkst. kv. m. Šalia Neries upės esanti išraiškingo reljefo teritorijos dalis būtų skirta rekreacijai.

Šalia „Velgos“ teritorijos esančios įmonės ir įstaigos skirtų apie 20 mln. litų Vingio parko teritorijos sutvarkymui. Bendra projekto suma siektų iki 1,5 mlrd. Lt – 600 mln. Lt investuotų AB „Akropolis“, 160 mln. Lt – draudimo bendrovė „ERGO Lietuva“, kitos smulkesnės komercinės įstaigos taip pat pareiškė norą dalyvauti teritorijos vystyme. Iš viso – 25 vystytojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų