REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai šalyje kyla kainos, žmonėms vis mažiau lieka lėšų, kurias būtų galima tiek taupyti, tiek leisti, todėl didėja skolinimasis. Nors ekspertai pataria neišlaidauti, šią pagundą kursto galimybės pasiskolinti per keliolika minučių. Į greitųjų kreditų rinką jau žengia ir bankai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiems, kurie norėdavo pasiskolinti pinigų iš bankų, numatytas išlaidas reikėdavo atidėti bent kelioms dienoms. Tačiau „alkanų“ klientų laikai pamažu baigiasi: į banką - 11 val. 40 min., pietauti - 12 val., jau turint paskolą kišenėje. Vos keliolika minučių - ir poreikiai patenkinti.

REKLAMA

Bankas „Snoras“ pasiūlė klientams per keliolika minučių suteikiamą greitą vartojamąją paskolą ir čia pat išduodamą momentinę kortelę su norimu kreditu.

„Snoras“ teigia esąs pranašesnis už kitas greitus kreditus teikiančias įstaigas, nes turi galimybę klientams pasiūlyti palankias palūkanas ir atsakingai įvertinti riziką. Greita vartojamoji paskola šiame banke išduodama suteikiant momentinę kredito kortelę. Pateikus tikslius duomenis galima gauti iki 10 tūkst. litų greitą paskolą be eksperto įsikišimo. Didesnio dydžio kreditą taip pat skaičiuotų pristatyta sistema, tačiau eksperto įsikišimas būtų neišvengiamas.

REKLAMA
REKLAMA

Kreditavimo paslaugą „Kreditas 123“ teikiančios bendrovės „General Financing“ generalinis direktorius K. Balakinas kalbėdamas apie greitų paskolų rinką jis pažymėjo, kad internetu ir SMS žinutėmis kreditus teikiančių bendrovių, kurioms dabar klientai moka net iki 500 proc. metinių palūkanų, neabejotinai pridygs daugiau. Jau vien dėl to, jog šis verslas pelningas, o įsteigti tokią įmonę galima vos per kelias savaites. „Galima sakyti, ši rinka Lietuvoje yra palyginti konservatyvi, bet kitų šalių patirtis rodo, kad rinkos dalyvių gali atsirasti ir daugiau“, - pridūrė K. Balakinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kreditų rizikos valdymo sprendimų bendrovė „Creditinfo Lietuva“ diegia vadinamąją kreditų biuro sistemą, į kurią jau investuota apie 1 mln. litų. Sistema užtikrins, kad Lietuvos gyventojai, imantys paskolą banke, nenuslėptų jokių duomenų apie finansinius įsipareigojimus kitiems bankams. Ji leis visiems bankams keistis informacija apie gyventojų turimas paskolas, jų rizikingumą.

Sistema iš dalies pradės veikti jau šių metų pabaigoje, bet oficialus jos startas numatytas 2009-ųjų pradžioje. Preliminariais duomenimis, sistema naudosis visi 10 didžiausių šalies bankų. Naudojantis sistema bus kaupiami duomenys apie gyventojų paimtas ar išmokėtas paskolas per pastarąjį dešimtmetį.

Dar greitesnės paskolos - fotografija žemiau:


Daugiau:

Kaip palengvinti paskolų naštą?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų