REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teatro ir kino informacijos ir edukacijos centro pradėtas leisti metraštis „Lietuvos teatras“ yra novatoriškas projektas, šiuolaikinio teatro refleksijas perteikiantis skaitmeninėse laikmenose.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame metraštyje pristatomi reikšmingiausi 2006-2007 m. sezono dramos, muzikinio ir šokio teatro įvykiai. Pateikiamos filmuotos spektaklių ištraukos, „gyvi“ Lietuvos ir užsienio teatro praktikų ir teoretikų komentarai, taip pat apibendrinta kritinė spektaklio recepcija. Visos medžiagos skelbiamos lietuvių ir anglų kalbomis.

REKLAMA

Metraštyje „Lietuvos teatras 2006-2007“ pristatomi šie spektakliai: Eimunto Nekrošiaus „Faustas“, Oskaro Koršunovo „Kelias į Damaską“, Jono Vaitkaus „Ivona, Burgundo kunigaikštytė“, Dainiaus Gavenonio ir Jūratės Paulėkaitės „Kartu“, Yannos Ross „Bembilendas“, Roberto Wilsono „Pasija pagal Joną“, Eimunto Nekrošiaus „Valkirija“, Dalios Ibelhauptaitės „Bohema“, Davido Aldeno „Salomėja“, Valentino Masalskio ir Loros Juodkaitės „Salamandros sapnas“, Jurijaus Smorigino „Idiotas“ ir Liudmilos Kovaliovos „Miegančioji gražuolė“. Atskirai aptariamos ir kalbinamos ryškiausios praėjusio sezono personalijos: aktoriai Valentinas Masalskis ir Benas Šarka, scenografė Jūratė Paulėkaitė, solistė Sigutė Stonytė ir balerina Miki Hamanaka. Apie metraštyje pristatomus spektaklius kalba režisieriai Oskaras Koršunovas, Jonas Vaitkus, Robertas Wilsonas (JAV), aktoriai Valentinas Masalskis, Rolandas Kazlas, Dainius Gavenonis, dirigentai Jacekas Kaspszykas (Lenkija), Gintaras Rinkevičius, baleto solistas Petras Skirmantas, teatrologai Nina Kiraly (Vengrija), Marina Timaševa (Rusija), Laurent‘as Muhleisenas (Prancūzija), Stefanas Schmitke (Vokietija), Irena Veisaitė, Vaidas Jauniškis, muzikologai Audronė Žiūraitytė, Živilė Ramoškaitė, Edmundas Gedgaudas ir kt. Speciali šio metraščio numerio tema – jaunasis lietuvių teatras šiandien. Apžvelgiami įdomiausi šiandieninio jaunojo lietuvių teatro reiškiniai ir aptariamos jo problemos. Atskirai pateikiama svarbiausia statistinė 2006-2007 m. Lietuvos teatro sezono informacija.

Metraštį „Lietuvos teatras“ remia Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, Kultūros rėmimo fondas, Lietuvos institutas. Metraštis yra TKIEC dovana Lietuvos bibliotekoms ir atstovybėms užsienyje, taip pat aukštosioms teatro ir muzikoms mokykloms bei kultūros centrams Lietuvoje ir pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų