REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinija pripažino policiją sužeidus 4 protestuotojus

Kinijos policija sekmadienį Tibeto Sichuan provincijoje besigindama nuo protestuojančių tibetiečių šaudė į minią ir sužeidė keturis protestuotojus, pranešė naujienų agentūra „Xinhua“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai pirmas kartas, kai Kinija per savaitę trunkančius protestus pripažino, kad jos pareigūnai ką nors sužeidė, rašo BBC.

REKLAMA

Į protestuotojus buvo šaudyta vietoje, kur, anot Tibeto aktyvistų, jau nušauti aštuoni tibetiečiai. Aktyvistai išplatino nuotraukas, kuriose matyti aštuoni kūnai su šautinėmis žaizdomis.

Tačiau Kinija ir toliau tvirtina, jog per neramumus žuvo tik 13 nekaltų žmonių, o už jų mirtį atsakingi „riaušininkai“. Tuo tarpu Tibeto Vyriausybė tremtyje kaltina Kiniją šaudant į protestuojančiųjų minias ir pateikia daug didenį žuvusiųjų skaičių. Anot vyriausybės, žuvo mažiausia 99 žmonės. Tokius kaltinimus komunistinis Kinijos režimas neigia.

REKLAMA
REKLAMA

BBC žurnalistas Kinijoje Shirongas Chenas teigia, kad šalies šiaurinėse provincijose padėtis labai įtempta, areštuojami žmonės, daugėja policijos ir kareivių pajėgų. Kaip praneša Kinijos naujienų agentūra, prižiūrint kariams į Lasą grįžta ramybė, tačiau provincijoje dirbantiems žurnalistams įvesta griežta kontrolė – paskutinis Lasoje buvęs žurnalistas priverstas išvykti.

Komunistinė Kinijos diktatūra ketvirtadienį taip pat viešai pripažino, kad neramumai, siautėję Tibeto autonominiame regione, išplito ir į kitas provincijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų