REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aplinkos ministras Artūras Paulauskas neigia konservatoriams kilusius įtarimus, jog Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) vadovybės veiklą pradėjo tirti spaudžiamas savo bendrapartiečių socialliberalų, kurie gali turėti sąskaitų su KNNP direktore, konservatore Aurelija Stancikiene.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras ketvirtadienį plenariniame Seimo posėdyje atsakinėjo į konservatorių sufomuluotus maždaug tuziną klausimų apie savo veiklą ir santykius su KNNP bei Valstybinė saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) vadovybe.

REKLAMA

Opoziciniai konservatoriai norėjo sužinoti, ar A.Paulausko ministerijos inicijuotas audito patikrinimas KNNP nėra užsakytas jo bendrapartiečių - buvusio patarėjo Rolando Zujevo bei buvusio „Sodros“ padalinio vadovo Viktoro Valcerio.

Aplinkos ministerija šią savaitę paskelbė audito išvadas apie Kuršių nerijos nacionalinio parko vadovybės veiklą. Jose teigiama, jog KNNP neefektyviai naudoja „kai kurį“ patikėjimo teise valdomą nekilnojamąjį turtą. Taip pat nurodoma, kad direkcijos vadovybė laiku nesiėmė veiksmų pašalinti neteisėtus direkcijos darbuotojų veiksmus, susijusius su gyvenamųjų ir negyvenamųjų patalpų panaudojimu bei anksčiau nei gavo leidimą įsigijo lengvųjų automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi prieš A.Stancikienę kovo 11 dieną vykusiame pikete Neringoje dalyvavo R.Zujevas, kuris ant Kuršių marių kranto pasistatė vagonėlį, o kitas socialliberalas, Seimo Aplinkos komiteto vicepirmininkas Gediminas Jakavonis KNNP direktorę išvadino „stribe“ ir apskundė prokurorams bei Valstybės kontrolei, konservatoriai įtaria, jog Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininkas ir aplinkos ministras A.Paulauskas turi savų motyvų tirti A.Stancikienės veiklą ir kabinėtis prie smulkmenų.

„Noriu pasakyti, kad vidaus auditas yra reglamentuojamas teisės aktais ir visur pabrėžiamas jo nepriklausomumas. (...) Aš, kaip priesaiką davęs Seimo narys ir ministras, laikausi visų įstatymų ir jokių nurodymų ar jokių kitokių neteisėtų priemonių audito tarnybai netaikau ir netaikysiu“, - Seimo nariams sakė A.Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, prieš pasirašydamas audito išvadas jis tarėsi su VSST direktore Rūta Baškyte ir atsižvelgė į jos pastabas.

Aplinkos ministras taip pat priminė, kad absoliuti dauguma neteisėtų statybų leidimų buvo išduota būtent 2000-2004 metais, kai Neringos savivaldybei vadovavo tuometinis konservatorių atstovas Stasys Mikelis.

VSTT direktorė R.Baškytė bei KNNP vadovė A.Stancikienė pastaruoju metu prabilo apie esą patiriamą G.Jakavonio ir jo partijos lyderio aplinkos ministro A.Paulausko spaudimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų