REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiausia nominacijų "Oskarams" susišlavė "Svajonių merginos"

Muzikinė drama "Svajonių merginos" (Dreamgirls), įkvėpta grupės "Supremes" istorijos, susišlavė daugiausia nominacijų "Oskarams" - aštuonias, tačiau nekovos prestižiškiausiose geriausio filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose, antradienį pranešė organizatoriai.

REKLAMA
REKLAMA

"Babelis" (Babel), kuriame tyrinėjamos XXI amžiaus pradžioje žmoniją kamuojančios problemos, surinko septynias nominacijas. Po jo eina ispanų kalba sukurta pasaka suaugusiems "Pano Labirintas" (Pan's Labyrinth) ir drama apie Didžiosios Britanijos karališkąją šeimą "Karalienė" (The Queen), pretenduojančios į šešis "Oskarus".

REKLAMA

Po penkias nominacijas gavo trileris apie gangsterius "Infiltruotieji" (The Departed) ir Afrikoje filmuota drama "Kruvinasis deimntas" (Blood Diamond).

Geriausio filmo apdovanojimui buvo nominuoti "Babelis", "Infiltruotieji", "Laiškai iš Ivo Džimos" (Letters from Iwo Jima), "Mažoji mis" (Little Miss Sunshine) ir "Karalienė".

Geriausio režisieriaus "Oskarui" buvo pasiūlytas kino kūrėjas Alejandro Gonzalezas Inarritu (Alechandras Gonsalesas Inaritus) už darbą "Babelyje", Martinas Scorsese (Martinas Skorsezė) už "Infiltruotuosius", Clintas Eastwoodas (Klintas Istvudas) už "Laiškus iš Ivo Džimos", Stephenas Frearsas (Stivenas Frirsas) už "Karalienę" ir Paulas Greengrassas (Polas Gringrasas) už filmą "United 93".

REKLAMA
REKLAMA

Į geriausio aktoriaus apdovanojimą pretenduos Leonardo DiCaprio (Leonardas Dikaprijas) už vaidmenį juostoje "Kruvinasis deimantas", Ryanas Goslingas (Rajenas Goslingas) už "Pusę Nelsono" (Half Nelson), Peteris O'Toole (Piteris Otulė) už "Venerą" (Venus), Willas Smithas (Vilas Smitas) už "Laimės vaikymąsi" (The Pursuit of Happyness) ir Forestas Whitakeris (Forestas Viteikeris) už "Paskutinį Škotijos karalių" (The Last King of Scotland).

Geriausios aktorės apdovanojimui buvo nominuota ispanė Penelope Cruz (Penelopė Krus) už "Sugrįžimą" (Volver), britės Judi Dench (Džudi Denč) už "Pastabas apie skandalą" (Notes on a Scandal), Helen Mirren (Helen Miren) už "Karalienę", Kate Winslet (Keit Vinslet) už "Mažus vaikus" (Little Children) ir vienintelė amerikietė Meryl Streep (Meril Stryp) už vaidmenį juostoje "Ir velnias dėvi "Prada" (The Devil Wears Prada). Tai jau 14-a nominacija "Oskarui" M.Streep karjeroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Tai didžiulė, visiškai atvira kova", - sakė Kino meno ir mokslo akademijos, teikiančios "Oskarus", prezidentas Sidas Ganis.

Dauguma kino ekspertų tikėjosi, kad "Svajonių merginos" pateks tarp pagrindinių varžovų, tačiau jų išstūmimas iš kovos dėl pagrindinių apdovanojimų buvo netikėtas smūgis.

"Jeigu kas nors nori siurprizų, tai štai jis", - sakė S.Ganis.

Svarbesnes nominacijas "Svajonių merginos" gavo antrojo plano aktorių kategorijose, kuriose dėl "Oskarų" varžysis komikas Eddie Murphy (Edis Merfis) ir kino naujokė Jennifer Hudson (Dženifer Hadson). Abu jie "Oskarams" buvo nominuoti pirmą kartą.

REKLAMA

Pirmąsias nominacijas "Oskarams" gavo iš viso dešimt aktorių, tarp jų P.Cruz, F.Whitakeris, R.Goslingas ir dešimties metų Abigail Breslin (Abigeil Breslin), kuri geriausios antrojo plano aktorės apdovanojimui buvo pasiūlyta už grožio konkurso dalyvės vaidmenį juostoje "Mažoji mis".

79-oji Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremonija Holivude įvyks vasario 25 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų