REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stambieji prekybininkai, užvaldę Lietuvos didmiesčius, lenktyniaudami steigia mažesnes parduotuves miesteliuose. Aršėjanti konkurencija verčia smulkiuosius ieškoti būdų, kaip atremti stambiųjų invaziją į šalies regionus.

REKLAMA
REKLAMA

„Su vėjo malūnais nekariaujame, ieškome savo nišos ir kol kas mums sekasi. Pažįstame savo pirkėjus, jaučiame jų poreikius ir kol kas negalime sakyti, kad pasidavėme stambiesiems“, - teigė Lietuvos kooperatyvų sąjungos („Lietkoopsąjungos“) generalinis direktorius Jonas Nekrošius.

REKLAMA

Anot J. Nekrošiaus, stiprinant „Lietkoopsąjungos“ tinklą, kad jis pajėgtų atlaikyti didėjančią konkurenciją tarp privačių vietos parduotuvių bei stambių Lietuvos ir užsienio šalių prekybos tinklų, sudaromos palankesnės sąlygos narių verslui, ieškoma naujų prekių tiekėjų, deramasi dėl palankesnių prekių ar paslaugų pirkimo kainų, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos direktorius Marius Busilas tikino, kad dėl stambiųjų ir smulkiųjų konkurencijos laimi vartotojai. Anot M. Busilo, smulkieji šalies regionuose yra rimti konkurentai, ypač tie, kurie renkasi aiškią prekybos specializaciją, sugeba laiku prisitaikyti prie rinkos bei patenkina vietos poreikius.

REKLAMA
REKLAMA

Stambiųjų prekybos tinklų atstovai taip pat tikina, kad smulkiuosius prekybininkus, ypač nedideliuose miestuose, laiko rimtais konkurentais. Jie atmeta priekaištus esą spaudžia ir išstumia iš rinkos mažąsias parduotuves. Pagrindinis argumentas - vartotojų poreikiai.

Anot „Iki“ prekybos tinklą valdančios bendrovės „Palink“ komunikacijos direktoriaus Tomo Vaišvilos, mažuose miesteliuose dėl žemesnių gyventojų pajamų įmonė numato būtent mažų kainų „Cento“ parduotuvių plėtrą šalies regionuose.

„Rimi Lietuva“ ketina per pusantrų metų savo parduotuvių skaičių mažiausiai padvigubinti, todėl įmonė tvirtina vienodą dėmesį skirianti visiems trims parduotuvių dydžiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maxima LT“ šiais metais planuoja atidaryti daugiau nei 20 naujų mažiausių (vieno ikso) parduotuvių.

Norfos mažmena“ kaimiškosiose vietovėse stato vidutinio dydžio parduotuves ir šįmet ten planuoja atidaryti apie 20 naujų „Norfos“ parduotuvių.

Seimas svarsto galimybę įstatymais reglamentuoti prekybos tinklų veiklą

Anot Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkės Birutės Vėsaitės, komitetas planuoja susitikimą su Ūkio ministerijos atstovais, jame bus aptarta prekybos tinklų veikla ir kaip laikomasi prekybininkų pasirašyto garbės kodekso.

REKLAMA

Kol kas B.Vėsaitė nekomentuoja, ar bus naujų įstatymo projektų, tačiau, pasak jos, atšauktas prekybininkų sprendimas dėl laisvadienių per Velykas politikams kelia nerimą.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovo Mariaus Busilo nuomone, valstybinis mažmeninės prekybos įmonių veiklos reguliavimas nereikalingas. Jam pritaria ir prekybininkai, jų tvirtinimu, valstybės reguliavimas iškreiptų rinką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų