REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lažybų bendrovei pasiūlius spėti, kas taps JAV prezidentu, dauguma besilažinančiųjų spėjo – Baltuosiuose rūmuose kitų metų pradžioje tvarkysis Hillary Clinton. Tačiau jos galimybes lažybų rengėjai šiuo metu vertina skeptiškai ir prognozuoja Baracko Obamos pergalę. Jie numato prieš rudenį vyksiančius Seimo rinkimus leisti lažintis ir lietuviškos politikos žinovams.

REKLAMA
REKLAMA

„Per kelis mėnesius, kai siūlome lažintis dėl JAV prezidento rinkimų, sulaukėme apie 150 vadinamųjų statymų. Dauguma jų, apie 70, statė už H. Clinton. Apie 20 pasirinko B. Obamą, likę statymai buvo už kitus kandidatus“, – Alfa.lt pasakoja „Top Sport“ vadybininkas Gerardas Bratėnas.

REKLAMA

Kaip rašo Alfa.lt, šią savaitę „Top Sport“ geriausiai vertina Barako Obamos galimybes tapti kitu JAV prezidentu – jo lažybų koeficientas yra 2,1 (t. y. pastatę už jo pergalę ir atspėję išloštų 110 proc. pastatytos sumos).

Kiek prasčiau vertinamos Johno McCaino galimybės – koeficientas 2,60. H. Clinton šansai iš trijų pagrindinių kandidatų atrodo prasčiausiai: jos koeficientas yra 3,75.

„Top Sport“ taip pat galima statyti už rinkimuose nedalyvaujančio buvusio JAV viceprezidento Alo Gore‘o pergalę. Jo pergalės koeficientas – 55 (t. y. pastatę 100 litų už A. Gore‘ą juos turbūt prarastų, bet įvykus, atrodo, beveik neįmanomam atvejui, jie išloštų 5400 litų).

REKLAMA
REKLAMA

„Šias tikimybes nustatome patys – sekame informaciją per spaudą, internetą, televiziją“, – tikina G. Bratėnas.

Jis aiškina, kad lošimai dėl įvairių rinkimų nėra labai populiarūs tarp besilažinančiųjų. Tai tėra akcija paįvairinti pagrindiniam lošimo rengėjų verslui – statymams dėl sporto rungtynių.

„Top Sport“ svarstė pasiūlyti lažintis ir dėl Rusijos prezidento rinkimų, bet nusprendė, kad neverta.

„Nematėme jokių galimybių pralaimėti Vladimiro Putino parinktam įpėdiniui Dmitrijui Medvedevui. Jo koeficientas būtų buvęs gal 1,0000000001. Tai ką pasiūlysi“, – aiškina G. Bratėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lošėjai laukia didesnio susidomėjimo vasarą, kai vyks spėjimai dėl „Eurovizijos“, bei rudenį prieš Seimo rinkimus.

„Seimo rinkimų lošimus paskelbsime turbūt vasarą, kai paaiškės visi lošimų dalyviai. Dar neaišku, kokios partijos juose dalyvaus – juk prieš rinkimus nuolat atsiranda mažų partijų. Lošimų gali būti įvairių: pavyzdžiui, kas laimės daugiamandatėje apygardoje (pagal sąrašus), kokios trys partijos gaus daugiausia vietų, kokios partijos pagal sąrašus surinks per 5 proc. balsų ir gaus Seimo narių kėdes“, – kalba G. Bratėnas.

REKLAMA

Lošėjai prieš metus per savivaldybių rinkimus teisingai numatė, kad juose daugiausia mandatų surinks socialdemokratai. Tačiau paprastai Lietuvos politika yra ypač sunkiai nuspėjama, įspėja G. Bratėnas.

„Atspėjome visų rinkimų nugalėtoją, bet tikrai nebūtume numatę, kad Rolando Pakso partija laimės Vilniuje. Be to, kas, pavyzdžiui, būtų pasakęs, kad Kazimira Prunskienė per praėjusius prezidento rinkimus pateko į antrąjį turą? Antra vertus, yra ir nuspėjamų veiksnių. Statymo koeficientas, kad konservatoriai pateks į Seimą, bus tikrai labai mažas“, – svarsto G. Bratėnas.

Andrius Sytas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų