REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

A. Trifunovičius: „Viską sugriovė traumos“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkams, kad patektų į Eurolygos ketvirtfinalį, šiandien reikėjo nepralaimėti išvykoje mačo su Salonikų „Ariu“ didesniu nei 5 taškų skirtumu ir Vitorijos „Tau Ceramicos“ pergalės Stambule prieš „Fenerbahče-Ulker“. Deja, viskas susiklostė ne taip, kaip reikėjo. Vilniečiai pralaimėjo 9 taškų skirtumu 74:83 (19:18, 17:22, 12:17, 26:26), o ir turkai svečiams nepaliko jokių vilčių - 75:59. Tai reiškia, kad Eurolyga Lietuvos klubams baigėsi.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes

Pirmąjį mačą su „Ariu“ savo aikštėje vilniečiai vasario 20 dieną laimėjo rezultatu 89:74. Graikai prieš šios dienos dvikovą taip pat turėjo galimybių prasimušti į ketvirtfinalį, bet jiems reikėjo sutriuškinti vilniečius didesniu nei 30 taškų skirtumu ir taip pat laukti „Tau Ceramicos“ pergalės Stambule.

REKLAMA

„Ne viskas yra mūsų rankose, padarysime tai, kas nuo mūsų priklauso. Per mačą su „Žalgiriu“ mūsų pagrindiniai žaidėjai ilsėjosi, todėl Salonikuose visi jie bus kupini jėgų. Manau, mums gali pasisekti, nes mes nusipelnėme vietos ketvirtfinalyje“, - prieš mačą kalbėjo „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

„Jei kovosime taip, kaip Vilniuje, sunkumų neturėtų iškilti“, - žadėjo vilniečių įžaidėjas Hollisas Price'as.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „Ario“ strategas Gordonas Herbertas bent jau prieš mačą tikėjo savo komanda. „Atiduosime visas jėgas, kad stebuklas įvyktų. Sunku Eurolygoje laimėti dideliu skirtumu, tačiau esame pasirengė dėl to aikštėje mirti. Manau, turime laimėti kiekvieną iš pirmųjų 3 kėlinių 5-8 taškų skirtumu, kad per paskutinį kėlinį galėtume pasiekti savo tikslą. Būtina kietai gintis, kad galėtume lengvai rinkti taškus greitomis atakomis ir su kiekviena minute didinti pasitikėjimą savo jėgomis. Nieko nėra neįmanomo“, - žadėjo graikų treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ario“ lyderis Jeremiah Massey nebuvo toks didelis optimistas, bet sėkme vis dėlto tikėjo: „Patekti į atkrentamąsias varžybas yra beveik neįmanoma, tačiau mes darysime viską, kad taip vis dėlto įvyktų“.

Rungtynės

Nuo pat susitikimo pradžios vyko apylygis žaidimas. Po Jacksono Vromano baudos metimų „Lietuvos rytas“ įgijo 4 taškų persvarą (8:4), bet galingas Rayshawno Terry dėjimas išvedė į priekį graikus (11:10). Netrukus 4 iš eilės Chucko Eidsono taškai sugrąžino svečiams pranašumą (16:11), bet prieš pertraukėlę vilniečiams liko tik minimalus pranašumas (19:18).

REKLAMA

Antrajame kėlinyje vyko gana chaotiškas žaidimas, o aikštelėje pasirodė po traumos atsigavęs „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas Marijonas Petravičius. Jis pelnė 4 taškus ir padėjo vilniečiams išlaikyti persvarą (23:21), bet per mažiau nei 5 minutes surinko 3 pražangas, 2 kartus suklydo ir buvo vėl pasodintas ant atsarginių žaidėjų suolo. Tuo tarpu graikų lyderis Jeremiah Massey pelnė dvitaškį su pražanga ir grąžino šeimininkams pranašumą (24:23). Likusį kėlinio laiką nedidelę persvarą turėjo „Aris“. Vienu metu jų pranašumas padidėjo iki 8 taškų (34:26), tačiau po dviejų kėlinių šeimininkai pirmavo tik 40:36.

REKLAMA

Po didžiosios pertraukos Darrelo Washingtono tritaškis padidino „Ario“ pranašumą iki 9 taškų (47:38), tačiau „Lietuvos rytas“ nenuleido rankų. Aikštėje pasirodęs Andrius Šležas išprovokavo J. Massey nesportinę pražangą. Lietuvis sumetė baudos metimus, Holliso Price'o staigus tritaškis pasiekė tikslą ir sumažino vilniečių atsilikimą iki 2 taškų (45:47). Vis dėlto perimti iniciatyvos nepavyko, o D.Washingtono vedamas „Aris“ susigrąžino 9 taškų pranašumą - 57:48.

Ketvirto kėlinio pradžioje Savas Iliadis padidino „Ario“ pranašumą iki 11 taškų (59:48), bet Lietuvos komandos viltis grąžino taiklus Kenano Bajramovičisu tritaškis, sumažinęs atsilikimą iki 6 taškų (55:61). Deja, netrukus kelias pražangas gavo ir aikštę turėjo palikti H. Price'as, o „Aris“ susigrąžino dviženklį pranašumą (65:55). Visą likusį rungtynių laiką šeimininkai kontroliavo padėtį aikštelėje ir laimėjo rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių

Aleksandras Trifunovičius : „Nesugebėjome gerai gintis. „Aris“ kontroliavo žaidimo tempą ir pasinaudojo mūsų klaidomis. Jaučiu, kad mano žaidėjai yra verti būti tarp 8 geriausiųjų, tačiau viską sumaišė kelios traumos lemiamu sezono metu. Noriu padėkoti visiems savo komandos nariams ir pažadėti, kad kitais metais mes būsime atkrintamosiose varžybose.“

Gynėjas Martynas Gecevičius: „Nepajėgėme sustabdyti J. Massey. Jis puikiai kovojo po krepšiu, kėlė mums didelių sunkumų. Mes kovojome visą laiką, nes nežinojome, kas vyksta kitame mače. Man tikrai patiko žaisti Eurolygoje, lauksiu kito sezono.“

REKLAMA

Gordonas Herbertas: „Buvo labai sunku patekti į kitą etapą. Mėginome žaisti greitai, bet pajėgėme tik laimėti rungtynes. Didžiuojuosi savo žaidėjais, jie kovojo dėl kiekvieno kamuolio. Pergalę skiriame aistruoliams. Galėtume būti dabar turkų vietoje, jei per pirmus mačus būtume žaidę geriau“.

Sensacija Belgrade

„Tau Ceramica“, nepaisant pralaimėjimo liko E grupės pirmojoje vietoje.

Didžiule staigmena baigėsi D grupės varžybos. Daugybę milijonų vasarą išleidęs Eurolygos čempionas Atėnų „Panathinaikos“ su Šarūnu Jasikevičiumi pralaimėjo išvykoje Belgrado „Partizan“ 73:82 ir užleido serbams vietą ketvirtfinalyje.

REKLAMA

Trečiadienio rungtynės

D grupė


Montepaschi - Efes Pilsen 80:67 (Montepaschi: Kšištofas Lavrinovičius - 9 taškai ir 6 atkovoti kamuoliai)

Partizan - Panathinaikos 82:73 (Panathinaikos: Šarūnas Jasikevičius - 20 taškų (4/6 dvitaškiai, 2/7 tritaškiai, 6/8 baudos), po 2 atkovotus ir perimtus kamuolius per 29 minutes.

1. Montepaschi 4 pergalės ir 2 pralaimėjimas

2. Partizan 4 ir 2

3. Panathinaikos 3 ir 3

4. Efes Pilsen 1 ir 5

E grupė

Fenerbahče-Ulker - Tau Ceramica 75:59 (Tau Ceramica: Simas Jasaitis per 5 minutes taškų nepelnė)

Aris - Lietuvos rytas 83:74

1. Tau Ceramica 5 ir 1

2. Fenerbahče-Ulker 3 ir 3

3. Lietuvos rytas 2 ir 4

4. Aris 2 ir 4

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų