REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netyla aistros dėl nacionalinio stadiono statybų Vilniuje. Vis garsiau skambant kalboms apie galimą stadionui skirtų lėšų atidavimą mokytojams, futbolo pasaulio atstovai ėmėsi net piketų.

REKLAMA
REKLAMA

Videoreportažas apie Sekmadienio futbolo lygos piketą pateikiamas straipsnio pabaigoje.

Šiandien prieš Vyriausybę įvyko Sekmadienio futbolo lygos (SFL) surengtas piketas, jame dalyvavo apie 50 žmonių.

REKLAMA

Stadionai naikinami, bet ne statomi

Vienas piketo rengėjų SFL prezidentas ir FIFA kategorijos arbitras Paulius Malžinskas sakė, jog susiklostė situacija, kai sportas susipynė su politika . “Sportas – ne politika. Tačiau dėl politinių rietenų ir populizmo kenčia sportas. Nepamenu, kad nuo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo valstybės lėšomis būtų pastatytas rimtas sporto objektas. Jei dabar stadionui skirti pinigai bus pravalgyti, esu įsitikinęs, jog dar dešimt metų neturėsime stadiono. Politikai mėgsta pozuoti su krepšininkais, o futbolas yra atpirkimo ožys. Visos Europos šalių sostinės turi tarptautinius reikalavimus atitinkančius stadionus. Tik Vilnius – liūdna išimtis. Kolega Vytaras Radzevičius sugalvojo taiklų šūkį : “Vilnius 2009-aisiais – „chaltūros“ sostinė”, – taip kalbėjo SFL prezidentas.

„Keista, kad pinigų atsiranda Valdovų rūmams, kitiems projektams, o stadiono statybomis tik spekuliuojama. Juk ir Seimo rūmai stovi buvusio Jaunimo stadiono vietoje. Stadionai tik naikinami, nauji nestatomi“, - piktinosi pikete dalyvavęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris, Vilniaus miesto Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Algimantas Liubinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Piketo dalyviai priėmė peticiją, kurią visiems perskaitė V. Radzevičius. Peticija bus perduota premjerui Gediminui Kirkilui. Beje, pabendrauti su piketuotojais iš Vyriausybės rūmų neišėjo nė vienas asmuo.

Politinių dividendų siekimas


Futbolininkus itin papiktino neseniai Liberalų ir centro sąjungos vicepirmininko Algio Čapliko ištarti žodžiai, kad stadiono statybas galima atidėti keliems metams. Politikai siūlo tokiu būdu gauti lėšų mokytojų atlyginimams kelti.

„Niekas mūsų neverčia - per Dainų šventę šokome Vingio parke, sušoksime ir dar kartą. Tokie objektai nestatomi per vienerius metus“, - taip DELFI kalbėjo parlamentaras.

Lietuvos futbolo federacijos generalinis direktorius Julius Kvedaras tokias politikų kalbas vertina labai griežtai: „Dėl savo šiltos vietos politikai yra pasiryžę bet kam. Šiandien jie parduoda sportininkus, o rytoj parduos tuos pačius mokytojus.  Nacionalinis stadionas Lietuvai yra būtinybė. Kiek laiko galima tyčiotis iš sporto, siekiant sau politinių dividendų?“











REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų