REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismui, nagrinėjančiam nepilnamečių Lietuvos merginų tiekimo arabų šeichams baudžiamosios bylos aplinkybes, antradienį pavyko apklausti vieną nukentėjusiąją.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo prekeivių žmonėmis nukentėjusiųjų merginų tenka ieškoti policijos pareigūnams. Jie turi pristatyti jas į teismą. Tai daryti policininkus įpareigojo teismas.

REKLAMA

Policininkai prieš posėdį teismui pranešė, kad dvi šioje byloje minimos nukentėjusiosios dabar gyvena Didžiojoje Britanijoje, todėl atvesdinti jų negali. Viena jų netgi įslaptinta - bylos dokumentuose ir proceso metu mergina įvardijama ne vardu ir pavarde, o kelių skaičių kombinacija.

Pareigūnams Lietuvoje pavyko surasti tik vieną nukentėjusiąją. Pastaroji sėkmingai ištekėjo ir netrukus turės kūdikį.

8 mėnesį nėščia moteris teismui išvakarėse nepažadėjo, kad tikrai atvyks į posėdį, nes blogai jaučiasi, tačiau visgi į teismą sugebėjo ateiti.

REKLAMA
REKLAMA

Nukentėjusioji pasakojo, kad būdama nepilnamete, Jungtiniuose Arabų Emyratuose turėjo teikti seksualines paslaugas. Į užsienį ji buvo išvežta apgaule.

Tuo tarpu apklausti trijų bylos kaltinamųjų - 22 metų Ritos Mikalauskaitės, 23 metų Rūtos Rumšaitės ir Ritos Pulerytės apklausti nepavyko.

Visos jos nusprendė duoti parodymus tik tada, kai bus apklaustos nukentėjusiosios ir liudytojai.

R.Mikalauskaitė į teismo posėdį buvo atvežta iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus - kalėjimo. Kitos dvi kaltinamosios yra laisvėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šioms trims modelių agentūros "Perspektyvus modelis" darbuotojoms pareikšti įtarimai dėl prekybos žmonėmis.

Įtariama, kad nuo 2002 metų rudens iki 2004 metų rudens pabaigos šios agentūros darbuotojos į Jungtinius Arabų Emyratus šeichui išvežė daugiau nei 50 merginų, kurios svajojo apie modelio darbą.

2005-siais tyrimą pradėję teisėsaugos pareigūnai nustatė 15 atvejų, kai per Amsterdamą (Olandija) į Jungtinius Arabų Emyratus (Dubajų) buvo vežamos merginos, kurių dauguma turėjo tik 16-17 metų.

Už kiekvieną jų prekybos žmonėmis organizatorės į kišenę susižerdavo nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. JAV dolerių.

REKLAMA

Įtariama, kad jaunos moterys, turėdamos tikslą gauti turtinės naudos iš prostitucijos, per savo agentūrą verbuodavo ir organizuodavo merginų grupes.

Vienoje grupėje būdavo gabenamos 5-7 merginos. Joms buvo žadamas modelio darbas ir geras atlygis.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros atvykusius ,,modelius" pasitikdavo šeicho sekretorius. Jis paimdavo merginų pasus bei patikrindavo jų sveikatą. Tam buvo atliekami kraujo tyrimai.

Kaltinamajame akte rašoma, jog prekyba žmonėmis organizatorės iš anksto šeichui elektroniniu paštu išsiųsdavo ir pasiūlydavo ,,modelių" nuotraukų, perduodavo jų asmens duomenis, atrinkdavo merginas, kurioms šeichas apmokėdavo bilietus į Jungtinių Arabų Emyratus.

REKLAMA

Baudžiamąją bylą su kaltinamuoju aktu sudaro 6 tomai. Tyrimas iš esmės yra išskirtas iš kitų nusikaltimų, kurias vykdė ši modelių agentūra. Nusikalstamos gijos - prekyba žmonėmis - veda į Latviją, Italiją, Jungtinę Karalystę ir į kitas šalis.

Modelių agentūros darbuotoja - pagrindinė šios nusikalstamos veikos organizatorė R.Mikalauskaitė nuo teisėsaugos pareigūnų slapstėsi daugiau kaip pusantrų metų Turkijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Ukrainoje, Graikijoje, Italijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Buvo kreiptasi į Europolą dėl Europos arešto orderio išdavimo.

Pernai rugpjūtį R.Mikalauskaitė buvo sulaikyta Didžiojoje Britanijoje ir pargabenta į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai ne pirmoji panašaus pobūdžio baudžiamoji byla, kuri pasiekė teismą.

Pernai teismui buvo perduota prostitucijos verslo organizavimu įtariamų keturių moterų baudžiamoji byla.

Manoma, kad šios įtariamosios merginomis iš Lietuvos aprūpindavo arabų šeichus.

Prieš teismą stos laisvalaikio, koncertų ir renginių organizavimo bendrovės "Harmonijos pasaulis" steigėja Daiva Mondeikienė ir trys šios įmonės darbuotojos - D.Mondeikienės sesuo klaipėdietė Nadežda Nitiuk, žinomo dainininko Česlovo Gabalio žmona Edita Gabalienė ir dar viena bendrovės darbuotoja - Julija Tislenko.

Joms pareikšti kaltinimai dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos ir asmens įtraukimo į prostituciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų