REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artėjant tam laikui, kai gegužės mėnesį Dmitrijus Medvedevas bus inauguruotas Rusijos prezidentu, o jo pirmtakas Vladimiras Putinas perims Vyriausybės vadžias, netyla spekuliacijos dėl to, kaip atrodys naujoji Rusijos prezidento administracija bei ministrų kabinetas, skelbia „Eurasia Daily Monitor“.

REKLAMA
REKLAMA

Radijo stoties „Ekho Moskvy“ korespondentas Jevgenijus Buntmanas teigia, kad dabartinis Kremliaus administracijos vadovas Sergejus Sobianinas, kuris vadovavo ir D. Medvedevo prezidento rinkimų kampanijai, greičiausiai pasitrauks iš savo posto ir gali būti, kad Maskvos mero poste pakeis Jurijų Lužkovą arba taps pirmuoju viceministru. Teigiama, kad tokiu atveju Kremliaus administracijos vadovo pareigas gali perimti buvęs V. Putino padėjėjas, liberalų sparno Kremliuje vienas lyderių Igoris Šuvalovas. Analitikai teigia, kad tokiu atveju įtaką Kremliuje atgautų vadinamieji „senieji Kremliaus nariai“, kuriuos iš postų išstūmė čia kartu su V. Putinu pasirodę veikėjai iš Sankt Peterburgo. Įtaką tokiu atveju galėtų atgauti buvęs Kremliaus administracijos vadovas Aleksandras Vološinas, kurio šešėlį analitikai regi greta I. Šuvalovo.

REKLAMA

J. Buntmanas teigia, kad ilgametis V. Putino bendražygis bei Kremliaus administracijos vadovo pavaduotojas Igoris Sečinas, kuris laikomas buvusių saugumiečių klano, dar žinomo „silovikų“ vardu, vadovu, greičiausiai trauksis iš Kremliaus. Jis greičiausiai gali tapti V. Putino kabineto administracijos vadovu pirmojo vicepremjero asmenyje arba apskritai gali atsisakyti bet kokio vyriausybinio posto ir užsiimti vien valstybinės naftos kompanijos „Rosneft“ reikalais. Šiuo metu jis kaip tik vadovauja šios naftos kompanijos valdybai ir iš esmės yra visos Rusijos naftos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabartinis ministras pirmininkas Viktoras Zubkovas greičiausiai gali pakeisti D. Medvedevą dujų monopolininko „Gazprom“ valdybos pirmininko poste. Neatmetama galimybė, kad jis liks dirbti ir pirmuoju vicepremjeru. J. Buntmanas teigia, kad finansų ministras Aleksejus Kudrinas bei Aleksandras Žukovas neabejotinai išlaikys vicepremjerų postus. A. Kudrinas ir toliau liks vadovauti Finansų ministerijai, A. Žukovas bus atsakingas už pasirengimą 2014 metų Sočio Žiemos olimpinėms žaidynėms. Pirmasis vicepremjeras Sergejus Ivanovas greičiausiai sugrįš į postą, kurį jis buvo užėmęs prieš 8 metus ir vėl vadovaus Kremliaus Saugumo tarybai. Be to, manoma, kad jis taps ir vicepremjeru, tačiau jau nebe pirmuoju, kokiu buvo iki šiol. Gynybos ministras Anatolijus Serdiukovas greičiausiai liks savo poste, nes šiuo metu jis vadovauja itin gerai išreklamuotai kovai prieš „korupciją armijoje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas esminis postas, dėl kurio gali užvirti kova, yra Maskvos mero kėdė. J. Lužkovo pasitraukimo laukiama jau kuris laikas, o be jau minėto S. Sobianino į mero postą taikosi ir I. Šuvalovas, ir Kremliaus turto valdytojas Vladimiras Gožinas bei pirmasis vicepremjeras Sergejus Naryškinas.

Teigiama, kad darbas Rusijos Vyriausybėje šiuo metu praktiškai nevyksta, nes visi tik ir bando nuspėti, kaip susidėlios galių kompozicija po D. Medvedevo inauguracijos bei V. Putino persėdimo į premjero postą. O, kaip žinia, Rusijoje nuspėti kažką yra labai sunku. V. Putinas ko gero jau seniai kuria planus dėl naujo ministrų kabineto ir teigiama, kad jame bus net 8 ar 9 pirmojo vicepremjero postai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų