REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiajai daugumai pritrūko balsų atstatydinti iš pareigų Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką Algimantą Matulevičių sausio pabaigoje, tačiau dabar vėl ruošiamasi klibinti parlamentaro kėdę.

REKLAMA
REKLAMA

„Praktiškai visą laiką norima mane išstumti. Ir man tas labai aišku“, - paklaustas apie gandus, jog rengiamasi jį pakeisti, sakė A. Matulevičius.

REKLAMA

Pasak jo, esminė problema - paminta Konstitucija, kurioje įrašyta, kad Seimo nario mandatas yra laisvas.

A. Matulevičius teigė esąs persekiojamas dėl aiškiai reiškiamos nuomonės valstybiniais klausimais – vadovavimo parlamentinei komisijai, tyrusiai VSD veiklą, ir radusiai daug negerovių bei pareikštos aiškios pozicijos dėl „Leo.lt“, siūlant, kad jo kūrimas būtų vykdomas valstybės, o ne privačių asmenų.

„Man dabar yra aiškiai duota suprasti, kad jei aš tylėsiu – man bus leista dar pabūti poste. Bet aš nesiruošiu tylėti“, – teigė A. Matulevičius, pridurdamas, kad dabar formuojama laikinoji komisija, kurios vienas iš tyrimo klausimų – kas siekia pašalinti parlamentarą iš NSGK pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nesilaikau posto, tą parodžiau pateikdamas savo atsistatydinimo pareiškimą, kuris nebuvo patenkintas, tačiau dabar jau tikrai neatsistatydinsiu“ – sake NSGK pirmininkas, teigdamas, kad tokie sąmokslai rodo, jog šalyje paminta Konstitucija.

„Asmeniškai man tas postas nieko nereiškia, bet tai – tam tikros pozicijos pavyzdys, kaip su žmonėmis, kurie nori padaryti ką nors gero, norima susidoroti“ – sakė A. Matulevičius, pridurdamas, kad už to slypi žmonės, kurių veikla buvo tiriama VSD tyrimo metu, tokie, kaip Albinas Januška, bei tam tikrų interesų turinčios grupuotės atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

A. Matulevičius atsisakė komentuoti socialliberalų kandidatą į jo postą Vaclavą Stankevičių: „ Į asmeniškumus nesileisiu“, - sakė parlamentaras.

Socialdemokratų frakcijos seniūnė, Irena Šiaulienė „Respublikai“ teigė, jog klausimas dėl A. Matulevičiaus atstatydinimo yra iškeltas. „Matyt, svarstysime jį kitą savaitę“, - sakė Seimo narė.

I. Šiaulienė vakar vengė kalbėti, ar valdančiosios daugumos partneriai laikysis savo pažadų NSGK pirmininko postą atiduoti į koaliciją šių metų pradžioje įsitraukusios Naujosios sąjungos atstovui. „Niekam kol kas neatiduosime. Kai sutvarkysime komitetų sudėtis, tuomet galima bus kalbėti, ar atiduodame (socialliberalams - red. past.), ar ne“, - sakė I.Šiaulienė.

Tuo tarpu socialliberalai, nors ir stengiasi viešai neakcentuoti NSGK pirmininko klausimo, tikisi, kad jiems pažadėta kėdė atiteks jų pasiūlytam atstovui Vaclavui Stankevičiui. Seimo narys, Naujosios sąjungos pirmininkas Artūras Paulauskas, kalbėdamas su "Balsu.lt" buvo lakoniškas: "Būkime atviri - jei susitarimai yra, jie turi būti vykdomi".  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų