REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Korupcijos Kaune byla gali pasiekti Seimą. Yra tikimybė, kad šiomis dienomis generalinis prokuroras kreipsis į parlamentą ir paprašys panaikinti su šia byla susijusių Seimo narių neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

Po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Generalinės prokuratūros reido Kauno savivaldybėje, pirmadienį STT agentai kratą surengė ir Kauno apskrities administracijoje surengė. Jos metu buvo paimti žemėtvarkininkų dokumentai ir viršininko įsakymas dėl jo pavaduotojo Virginijaus Vizbaro atostogų. Pareigūnai paėmė dokumentus, susijusius su sklypais Kaune, esančiais A.Mickevičiaus gatvėje ir Laisvės alėjoje.

REKLAMA

Pasak dienraščio „Vilniaus diena“ šaltinių, Kaune prasidėjęs tyrimas gali baigtis kai kurių Seimo narių patraukimu baudžiamojon atsakomybėn. Teisėsaugos pareigūnai neatskleidžia, ar generalinis prokuroras Algimantas Valantinas gali kreiptis į Seimą, prašydamas panaikinti vieno ar net kelių parlamentarų teisinę neliečiamybę. Į prokurorų akiratį gali būti patekę ir itin aukštas pareigas užimantys parlamentarai.

Tačiau tokia neoficiali informacija nėra kategoriškai paneigta. Be to, puse lūpų prasitariama, kad jokių tokio pobūdžio žinios negali būti patvirtinamos. Priešingu atveju gali nelikti netikėtumo.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vadovas Algimantas Kliunka irgi nekomentavo galimybės, kad generalinis prokuroras prašys Seimo leidimo patraukti atsakomybėn kai kuriuos parlamentarus. Tačiau jis pripažino, kad ikiteisminis tyrimas šioje byloje atliekamas ne tik Kaune, bet ir Vilniuje.

„Atliekamas ikiteisminis tyrimas. Lietuvoje jis atliekamas - ir Vilniuje, ir Kaune“, - tvirtino jis, nepaneigdamas prielaidų, kad tyrimo gijos gali atvesti prie labai aukštas pareigas užimančių politikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Generalinis prokuroras turi teisę iš anksto nepaskelbęs paprašyti žodžio Seimo plenariniame posėdyje. Apie tai, kad norėtų pateikti svarbią informaciją Seimo nariams, jis gali pranešti likus vos porai valandų iki posėdžio. Šią savaitę Seimas turėtų posėdžiauti antradienį ir ketvirtadienį. Prireikus, trečiadienį ar penktadienį gali būti šaukiamas neeilinis posėdis.

Generalinis prokuroras A.Valantinas per savo atstovę spaudai atsisakė komentuoti žinias, kad jau artimiausiomis dienomis jis gali keliauti į Seimą iš tribūnos prašyti panaikinti vieno ar kelių parlamentarų teisinės neliečiamybės.

REKLAMA

„Jokios oficialios informacijos šiuo klausimu nebus. Nei jos paneigimo, nei patvirtinimo“, -pabrėžė atstovė.

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas pirmadienį dienraščiui sakė negirdėjęs, kad generalinis prokuroras turėtų ateiti į Seimo posėdį ir pareikalauti panaikinti kai kurių parlamentarų neliečiamybę.

Tačiau V.Muntianas nenoromis pripažino, kad Kauno savivaldybėje kilęs korupcijos skandalas gali būti susijęs su sprendimais, priimtais Kauno apskrityje, o per šią ir su jo vadovaujama Pilietinės demokratijos partija, delegavusia apskrities viršininką. Vis dėlto Seimo pirmininkas tvirtino kol kas neturįs tokias prielaidas patvirtinančios informacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų