REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę patvirtintam Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkui „darbiečiui“ Manfredui Žymantui gali būti pateikti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo, rašo „Lietuvos zinios“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne mano reikalas komentuoti Seimo sprendimus. Žmogus pats, žinodamas visas aplinkybes, turėtų apsispręsti“, - LŽ sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Saulius Verseckas. Taip jis komentavo faktą, kad vadinamojoje Darbo partijos (DP) byloje figūruojantis parlamentaras M. Žymantas tapo Seimo EPK pirmininku.

REKLAMA

Tyrimui dėl apgaulingos DP buhalterijos vadovaujantis S.Verseckas patvirtino, kad šiuo metu M.Žymantas byloje yra liudytojas. Tačiau ateityje jo statusas gali keistis.

Seimo narys buvo apklaustas dėl ikiteisminiam tyrimui reikšmingų aplinkybių. „Mūsų duomenimis, jis turi kai ką žinoti apie partijos apgaulingą buhalteriją“, - aiškino prokuroras. Pareigūnai įtaria, kad M.Žymantas per apklausą galėjo būti ne visiškai atviras. S.Verseckas neneigė, kad šiam politikui gali būti pateikti įtarimai dėl melagingų parodymų davimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pats M.Žymantas LŽ teigė esąs įsitikinęs, kad taip nenutiks: „Aš dėl to tikrai esu ramus.“ „Darbiečio“ teigimu, tai, kad jis figūruoja ikiteisminiame tyrime, netrukdys vadovauti Seimo EPK.

Ilgametė Seimo EPK narė Dalia Teišerskytė išgirdusi, kad naujajam komisijos pirmininkui gali būtų pateikti įtarimai davus melagingus parodymus, labai susijaudino: „Jei taip yra, tai labai blogai! Prieš balsuodami nuoširdžiai jo prašėme pasakyti, kuo jam gresia byla. Ir jis, ir Zita Žvikienė (komisijos narė „darbietė“ - aut.) patikino, kad M.Žymanto pečių neslegia jokia kaltė ir melas. Ranką prie širdies pridėjęs kolega mums aiškino, kad tikrai nėra niekur įkišęs uodegos. Esą tik vienoj vietoj yra kažką pasirašęs, bet nėra tikras, ar tai jo parašas. Tada beveik visi balsavome už jo kandidatūrą, nes labai nusibodo ta netvarka“, rašo „Lietuvos zinios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų