REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos politikai reiškia pasipiktinimą kovo 11-ąją Vilniuje įvykusia triukšminga radikalių dešiniųjų demonstracija.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Seimo narė, konservatorė Rasa Juknevičienė kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), klausdama, ar tiriama, kas galėjo šį mitingą organizuoti, ir ar tai negalėjo būti viena sudėtinių iš užsienio vykdomo Lietuvos diskreditavimo plano dalių.

REKLAMA

Konservatorė priminė, kad VSD vadovas Povilas Malakauskas anksčiau buvo pareiškęs, kad VSD turi žinių, jog antisemitinę kortą kai kurios nedraugiškų valstybių specialiosios tarnybos gali naudoti sąmoningai, siekdamos diskredituoti Lietuvą ir lietuvius.

R. Juknevičienės bendrapartietis, Vytautas Landsbergis išplatintame pareiškime ši mitingą vadino „pusgalvių ir provokatorių demonstracija“ bei teigė, jog tai – gerai parengta akcija, vykdyta tuo pat metu, kai diskutuojama dėl neva išniekintų žydų kapinių.

REKLAMA
REKLAMA

Europarlamentaras piktinosi Vidaus reikalų ministerijos, bei VSD nepasirengimu užkirsti kelią tokio pobūdžio demonstracijoms, galinčioms padaryti žalos visai valstybei.

Kaip vyksta šio incidento tyrimas domėjosi ir Liberalų ir centro sąjungos pirmininkas Artūras Zuokas. Liberalcentristas prašė skubino tyrėjus kuo greičiau baigti tyrimą bei griežtai nubausti eisenos organizatorius ir dalyvius.

“Negali būti jokių atlaidžių aiškinimų, esą nereikia sureikšminti keliasdešimties plikagalvių eitynių, nes visa savo išvaizda jie demonstruoja, jog yra nusiteikę agresyviai, ir taikstytis su tuo negalima. Būtina duoti aiškų ženklą, kad tokie dalykai laisvoje Lietuvoje yra absoliučiai netoleruojami, kad jų netoleruoja nei Lietuvos žmonės, nei įstatymai“ – tvirtina A. Zuokas.

Pasak A. Zuoko, tyrimo turėtų imtis Valstybės gynimo taryba.

Pasipiktinimą eisena jau išreiškė įvairios visuomeninės organizacijos.

Minėdami kovo 11-ąją, apie 200 jaunuolių žygiavo sostinės Gedimino prospektu, nešdamiesi vėliavą su svastika ir kaukolėmis bei skanduodami rasinę ir tautinę nesantaiką kurstančius šūkius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų