REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos transporto priemonių techninės apžiūros centrų (TAC) rinka susideda iš su socialdemokratais susijusių įmonių.

TAC giria jų savininkai, pagyras atkartoja už šią rinką atsakingos Susisiekimo ministerijos vadovai ir tarnautojai, rašo dienraštis „Verslo žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

TAC sistemai liberalizuoti prireiks vieno, bet svarbiausio dalyko - valdžios pasikeitimo.

Specialiai šiam verslui buvo sukurta bendrovė „Tuvlita“, kurios direktoriumi tapo Povilas Imbrasas, ilgametis Susisiekimo ministerijos tarnautojas, o TAC prižiūrėti sukurtos Valstybinės kelių transporto inspekcijos viršininku ir jo pavaduotojais paskirti taip pat Susisiekimo ministerijos tarnautojai.

REKLAMA

Tarp pačios „Tuvlitos“ akcininkų - Gintaras Simanaitis, Lietuvos sportinio bridžo asociacijos viceprezidentas, buvęs bendrovės „Embesta“ direktorius, iš šios bendrovės Švietimo ir mokslo ministerija pirko geltonuosiu s autobusiukus moksleiviams vežioti.

Dabar ši įmonė išregistruota, tačiau tuo pačiu adresu galima rasti įmonę „Europart“, kuri aktyviai ir sėkmingai proteguojama TAC asociacijos „Transeksta“ vadovų.

„Europart“ yra danų bendrovės „BM Autoteknik“ atstovė Lietuvoje. Būtent šios danų kompanijos programa „BM Flex Check“ buvo išbandyta Druskininkų techninės apžiūros stotyje (TAS) ir ją ruošiamasi įdiegti visose 82 TAS visoje Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų