REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skuodo rajono savivaldybėje šeštadienį įvykusį konkursą „Kelių eismo taisyklių egzaminas“ laimėjo skuodiškis Arūnas Noreika.

REKLAMA
REKLAMA

Jis aplenkė konkurse dalyvavusį Skuodo policijos pareigūną Algirdą Kniežą, dirbantį Operatyvaus valdymo grupėje specialistu. Šis policininkas buvo vienintelis iš pareigūnų, panoręs pasitikrinti savo Kelių eismo taisyklių žinias. A.Kniežai atiteko antroji vieta.

REKLAMA

Kiti policijos komisariato atstovai dalyvavo egzaminų rezultatų vertinimo komisijos darbe.

Laikraštis ,,Skuodas“ BNS pranešė, kad Skuodo rajono policijos komisariato kartu su Liberalų Sąjūdžio Skuodo skyriumi organizuotame konkurse dalyvavo 25 Skuodo gyventojai.

Tarp egzamino dalyvių buvo ir rajono meras Stasys Vainoras, vicemeras Jonas Stanevičius, keletas savivaldybės tarnautojų, moksleivių.

Egzamino dalyviams per pusvalandį teko atsakyti į 30 specialiose anketose parengtų klausimų, pažymint teisingų atsakymų variantus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pusvalandžio neprireikė. Egzamino dalyviai į jiems pateiktus klausimus atsakė per ketvirtį valandos. Gal šis skubotumas ir nulėmė tai, kad egzamino rezultatai nebuvo labai geri.

Kai kam pavyko padaryti daugiau ne dešimtį klaidų. Tarp jų būta ir vairuotojų. Kaip žinia, įmonės „Regitra“ organizuojamuose KET egzaminuose leidžiama padaryti tik šešias klaidas.

Prasti egzamino rezultatai priminė, jog ir nemažą vairavimo stažą turintiems vairuotojams verta pasikartoti Kelių eismo taisykles.

Tuo tarpu egzamino organizatoriai neskubėjo nusiminti. Pasak Skuodo policijos komisariato viršininko Algimanto Šideikio, egzamino dalyviams nebuvo paprasta siekti gerų rezultatų, nes jie su egzamino užduotimis negalėjo iš anksto susipažinti, joms apgalvoti nedaug laiko skirta. Kita vertus, kai kelyje atsiduri sudėtingoje eismo situacijoje, nėra laiko ilgai galvoti, reikia veikti akimirksniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausiai įvertinti egzamino dalyviai padarė nuo dviejų iki keturių klaidų. Pirmoji vieta atiteko dvi klaidas tepadariusiam skuodiškiui A.Noreikai.

Ta proga jis buvo apdovanotas Skuodo rajono mero taure bei Lietuvos policijos bičiulio „Amsio“ suvenyrais.

Antroje vietoje liko policijos pareigūnas A.Knieža, o trečia vieta dalijosi Sandra Paulauskienė ir Valentinas Portačenka.
Atminimo dovanėles gavo ir jauniausias egzamino dalyvis - 12-metis Rimvydas Kavaliauskis bei vyriausias amžiumi tarp egzaminuojamųjų - Kostas Zubė.

Laikraščio „Mūsų žodis“ prizą gavo jauniausias egzamino dalyvis R.Kavaliauskis, o laikraščio „Skuodas“ metinė prenumerata atiteko geriausiai tarp egzamine dalyvavusių moterų pasirodžiusiai S.Paulauskienei.

REKLAMA

Šis konkursas buvo skirtas visuomenei, jos galimybei pasitikrinti žinias ir saugaus eismo propagavimui. Organizatoriai dalyvauti kvietė visus Lietuvos piliečius, nepaisant amžiaus, išsilavinimo, socialinės padėties, nepaisant turi jie automobilį, ar ne.

Kaip žinia, tris mažamečius vaikus automobiliu užmušęs patrulis Saulius Paulikas dirbo Skuodo policijos komisariate. Kartu su juo iš avarijos pabėgęs Mantvydas Kringelis taip pat dirbo Skuodo policijoje.

Žiniasklaidai paskelbus apie šį konkursą, dalis visuomenės piktinosi juo, manydami, kad Kelių eismo taisyklių išmanymą reikia pasitikrinti Skuodo policininkams, o ne eiliniams gyventojams.

REKLAMA

Tuo tarpu renginio organizatoriai tikisi, kad ir kitos savivaldybės palaikys skuodiškių iniciatyvą ir viešas „Kelių eismo taisyklių egzaminas“ taps nacionaliniu.

Tuo tarpu pirmadienį S.Paulikas sulauks teismo nuosprendžio. Prokuratūra siūlo jį įkalinti 10-čiai metų.

27 metų kaltinamajam taip pat gresia milijoninis vaikų netekusių tėvų ieškinys - 10-mečių sūnų netekę Skuodo rajono gyventojai Bučkai, Kubiliai ir Petkai pateikė neturtinės žalos ieškinius. Šeimos prašo priteisti kiekvienai po 1 milijoną litų neturtinės žalos atlyginimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su S.Pauliku nuosprendžio klausysis ir jo buvęs kolega, patrulis M.Kringelis. Jam pareikšti kaltinimai, kad paliko be pagalbos bejėgius vaikus. Prokuratūra siūlo šį kaltinamąjį nubausti pusantrų metų laisvės atėmimo bausme.

S.Pauliko vairuojamas automobilis ,,BMW 524“ pernai lapkričio 7 dieną vidury baltos dienos įsirėžė į iš mokyklos einančių vaikų būrelį. Du 10-mečiai Aleksandrijos pagrindinės mokyklos ketvirtokai mirė avarijos vietoje. Dar vienas 10-metis su sunkiais sužalojimais pateko į gydymo įstaigą, tačiau medikams jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

REKLAMA

Avarijos kaltininkas iš avarijos vietos pabėgo, jį kitos dienos rytą į policiją atlydėjo tame pat komisariate policininku dirbantis vyresnysis brolis Giedrius. Vėliau jis pats pasitraukė iš pareigų, paaiškėjus, kad brolį po avarijos slėpė viešbutyje Klaipėdoje.

Tragedija sukrėtė ne tik visuomenę, bet ir aukščiausius šalies vadovus, iš postų pasitraukė tuometinis policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius ir vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų