REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai svarsto galimybę už viešą kritiką partietei švietimo ir mokslo ministrei į etikos sargų teismą kviesti partijos senbuvį Bronių Genzelį, tuo tarpu šis teigia galvojantis apie pasitraukimą iš partijos.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratų etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas penktadienį BNS sakė, jog nėra galutinai nuspręsta, ar svarstyti B.Genzelio pasisakymą spaudoje, tai, anot jo paaiškės pirmadienį. Jam antrino ir partijos atsakingasis sekretorius Ričardas Keliuotis, pažymėjęs, kad pagrindo komisijai svarstyti B.Genzelio elgesį pakanka.

REKLAMA

B.Genzelis spaudoje sukritikavo ministrę Romą Žakaitienę dėl prastos švietimo reformos, nekompetencijos ir pedagogų padėties, paskatinusios juos streikuoti.

Tuo tarpu B.Genzelis teigė, jog apie galimybę atsidurti komisijos „teisiamųjų suole“ jam niekas dar nepranešė, tačiau patikino ir be šio partijos gesto rimtai svarstąs galimybę pasitraukti iš jos, ne „būti joje dėl statistikos neverta“.

„Partijoje užgniaužiama vidinė diskusija. Aukštojo mokslo įstatymo pataisos Vyriausybei buvo pateiktos apeinant partijos Švietimo ir studijų komitetą, nors joms nepritarė nė vienas komiteto narys. Algirdas Paleckis iš partijos buvo išmestas vien už tai, kad išdrįso pakelti balsą prieš „Leo LT“. Naujiesiems koalicijos partneriams socialliberalams postai dalinami į kairę ir į dešinę, po to jie tuose postuose tvarkosi savo reikalus. Partijos programoje rašoma viena, o Vyriausybė daro visai ką kitą“, - nepasitenkinimo situacija partijoje priežastis BNS vardijo B.Genzelis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar tuo atvejų, jei vis dėlto pasitrauktų iš socdemų gretų, nesvarstytų galimybės prisijungti prie anksčiau iš partijos pašalinto A.Paleckio buriamo „Fronto“, B.Genzelis sakė, jog tokiu atveju tikriausiai apskritai trauktųsi iš politikos.

A.Paleckis penktadienį teigė, esą yra vedamos derybos su B. Genzeliu dėl įsijungimo į „Frontą“.

B.Genzelis yra Kovo 11-osios Akto signataras. 1992-1996 metais jis buvo Seimo nariu, išrinktu pagal Lietuvos demokratinės darbo partijos sąrašą. Nuo 1996 m. B.Genzelis priklauso LSDP, prieš tai buvo LDDP narys, kuri vėliau susijungė su LSDP ir perėmė jos pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų