REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tris narius vienijanti Nepriklausoma frakcija migruoja sostinės valdančiųjų pusėn ir derasi dėl prisijungimo prie koalicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip penktadienį spaudos konferencijoje teigė miesto meras Juozas Imbrasas, susitarimą tikimasi pasirašyti kitą savaitę. Už paramą nepriklausomieji norėtų Miesto plėtros komiteto pirmininko posto, mero patarėjo vietos bei Privatizavimo komisijos pirmininko kėdės, tačiau esą į vicemero postą nepretenduoja.

REKLAMA

„Tikrai bus pasirašyta dalyvaujančių koalicijoje sutartis, papildant valdančiąją koaliciją“, - penktadienį sakė meras Juozas Imbrasas.

Meras teigia, jog „nepriklausomieji“ nepageidauja užimti likusios laisvos sostinės vicemero kėdės, kurią anksčiau užėmė Liberalų sąjūdis, metus deklaravęs paramą valdančiajai daugumai. Antrasis vicemero postas artimiausiu metu taip pat liks laisvas, nes jį palieka iš socialdemokratų partijos pašalintas, bet frakcijoje kol kas tebedirbantis Algirdas Paleckis.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratams, kurie kartu su partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lenkų rinkimų akcija yra sudarę valdančiąją koaliciją, vicemero kėdė priklauso pagal partijų susitarimą.

Kandidato pavardė turėtų būti įvardyta jau šeštadienį vyksiančiame LSDP Vilniaus skyriaus suvažiavime, kuriame taip pat bus renkamas naujas skyriaus pirmininkas vietoje iš partijos išmesto A.Paleckio.

Tačiau postas, kurį paliko liberalsąjūdiečiai, lieka laisvas, nes buvo įsteigtas opozicijai, bet niekas iš opozicijos atstovų nenori dirbti su valdančiaisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konservatoriai pastaruoju metu bandė inicijuoti pokyčius sostinės valdžioje - buvo derėtasi su Artūro Zuoko vadovaujamais liberalcentristais bei Liberalų sąjūdžiu, o vėliau dėl paramos norėta kalbėtis su socdemais.

Kadangi socialdemokratų frakcija nėra vieninga, kalbama, kad jie linkę dabartinę padėtį keisti tik gavę mero postą, o esą nesutikus patenkinti šio reikalavimo pasiliks dabartinėje valdančiojoje koalicijoje.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6).

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų