REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau trečiąjį kartą Vilniuje kovo 26 – 30 d. rengiama „Dizaino savaitė“ šiemet remsis kokybiniu požiūriu į dizaino objektus, renginius bei vadybą ir sieks pritraukti ne tik dizaino specialistus, bet ir tuo besidominančią visuomenę.

REKLAMA
REKLAMA

„Galimybė pačiam išvysti bei įvertinti dizaino darbus, kuriuose dera ir įdomus vizualinis sprendimas, ir funkcinė kokybė, kiekvienam vartotojui gali tapti prasmingu kultūriniu potyriu ir kartu plėsti visuomenės supratimą apie dizainą - sulaužant stereotipinį požiūrį, jog dizainas yra viso labo puošmena ar nereikalinga prabanga“, - sako „Dizaino savaitę“ rengiančios asociacijos „Lietuvos dizaino forumas“ vadovas Marius Dirgėla.

REKLAMA

Šių metų naujovė – itin garsaus dizainerio „Philippe Starck‘o kurta kėdė, kurią galės laimėti bet kuris miestietis ar svečias, apsilankęs daugelyje „Dizaino savaitės“ renginių. Šiai loterijai sukurti specialūs savaitės antspaudai, kuriais bus žymimi norinčiųjų laimėti prizą apsilankymai renginiuose.

„Dizaino savaitėje“ šiemet bus dar daugiau dalyvių – 19 specializuotų baldų ir dizaino salonų. Pasak savaitės rengėjų, kviečiant būtent šiuos dalyvius, siekta aukščiausios kokybės, todėl šiemet dizaino gerbėjai ir specialistai turės galimybę susipažinti su naujausiomis dizaino kolekcijomis, susitikti su visame pasaulyje garsių kompanijų vadovais. Renginių kiekis mieste ribotas, kad dizaino mėgėjai spėtų apsilankyti visuose juos dominančiuose pristatymuose.

REKLAMA
REKLAMA

Susikurti sau aktualiausią „Dizaino savaitės“ renginių planą padės specialus Vilniaus dizaino žemėlapis, kuris bus išplatintas dvigubai didesniu nei pernai, 20 tūkst. egz., tiražu.

Kartu su parodų centro „Litexpo“ paroda „Baldai 2008“ bus atidaryta kita reikšminga „Dizaino savaitės“ dalis - „Dizaino galerija“ .Joje vyks ir jaunųjų dizainerių konkurso [neformate] finalas. Jo dalyviai pristatys darbus, atspindinčius novatorišką požiūrį į seniausią baldų gamybos medžiagą – medį.

Šio konkurso nugalėtojas bus paskelbtas didžiojo „Dizaino savaitės“ vakarėlio „Absolut afterparty“ metu, o jo sukurtas baldo prototipas bus eksponuojamas vienoje iš užsienio parodų. Konkurso [neformate] darbus vertins tarptautinė komisija, kurioje dalyvauti pakviesti baldų specialistai -  dizaineriai ir architektai iš Italijos, Latvijos, Vokietijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greta renginių dizaino gerbėjams bei konkursų jauniesiems talentams, šiemet didelis dėmesys bus skiriamas kol kas Lietuvoje dar neišplėtotai sričiai – dizaino vadybai. Šiai temai parodų centre „Litexpo“ organizuojamas seminaras „Good Design for Good Business“, kurį ves „Red Dot“ atstovas Vito Oražemas.

„Lietuvos dizaino forumas“ – 2006 m. įsteigta profesionalių dizaino specialistų asociacija, siekianti dizaino kaip šiuolaikinės visuomenės raidos katalizatoriaus ir perspektyvaus ekonominės raidos faktoriaus vaidmens pripažinimo, platesnio dizaino panaudojimo gamyboje, komunikacijoje, viešosiose erdvėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų