REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šio mėnesio įsigaliojus naujam cigarečių akcizui, pakelis rūkalų pabrango apie pusę lito. Tačiau kai kuriose parduotuvėse cigarečių dar galima įsigyti pigiau, mat prekyvietės buvo sukaupusios atsargų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės „Maxima LT“ atstovės spaudai Viktorijos Jakubauskytės, paskelbus apie naujojo cigarečių akcizo įsigaliojimą, „Maxima“ parduotuvėse 10-15 proc. padidėjo perkančių rūkalus srautas, penktadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Iki kovo 1 dienos įsigytų cigarečių parduotuvėse turime mažai. Ypač sparčiai buvo išpirktos pigiausios cigaretės. Kai kurių aukštesnės kainos rūkalų senosiomis kainomis parduotuvėse dar yra, tačiau po truputį sandėlius pasiekia pabrangusios cigaretės“, - sakė V.Jakubauskytė.

Antro pagal dydį prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila tikino, kad parduotuvės specialiai pigesnių cigarečių nekaupė, o iki kovo 1-osios įsigytas cigaretes planuoja parduoti iki balandžio mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Cigarečių akcizas buvo didinamas ir prieš metus. Bet daugelis rūkalių už cigaretes pradėjo daugiau mokėti tik įpusėjus 2007 metų vasarai. Taip atsitiko dėl to, kad prieš pat akcizo didinimą pardavėjai suspėjo apsirūpinti cigaretėmis, kai dar galiojo mažesnis akcizas.

Sugriežtinus taisykles, net ir už anksčiau platintojų įsigytas cigaretes šiemet po kovo 1-osios reikia mokėti didesnį akcizą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų