REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabartinės Vyriausybės sudarymas įtartinas ir Z. Balčyčiui

Dabartinės Vyriausybės sudarymas įtartinas ir Z. Balčyčiui

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė laikinosios parlamentinės komisijos dėl grėsmių Lietuvos konstitucinei sandarai sudarymui, rašo Alfa.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Po pateikimo už tai balsavo 58 tautos išrinktieji, 12 – prieš, 23 susilaikė. Tarp parėmusiųjų partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos iniciatyvą buvo vienintelis socialdemokratas Z. Balčytis, užpernai vasarą netapęs premjeru. Jis pripažino, kad minėtas tyrimas būtų susijęs su juo asmeniškai.

REKLAMA

„Šis klausimas kažkuria prasme mane liečia asmeniškai. Esu įsitikinęs, kad informacija, kuri buvo paskleista ir kaip minėjo dabartinis premjeras Gediminas Kirkilas, neatitinka tikrovės. Aš tuo tikrai tikiu. <...> Tačiau palaikysiu pirmą nutarimo projekto punktą, norėdamas nuimti tam tikrus šešėlius nuo 14 Vyriausybės sudarymo teisėtumo. Palaikau, nekreipdamas dėmesio, kaip kiti mano kolegos darys.“, - teigia buvęs ministras

Balsas.lt primena, kad 2006 m. birželį Seimas nepatvirtino laikinojo premjero ir finansų ministro Z.Balčyčio premjeru. Liepos mėnesį G.Kirkilo Vyriausybėje jis vėl buvo paskirtas finansų ministru.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pareigų ministras atsistatydino pernai pavasarį dėl „šeimyninių aplinkybių“, nepaisydamas išteisinamojo apylinkės teismo nuosprendžio savo sūnui Donatui. Eksministro sūnus įtartas, kad dirbdamas Lietuvos verslo paramos agentūroje klastojo dokumentus.

Anot Alfa.lt, „Tvarkos ir teisingumo“ inicijuota komisija turėtų tirti, kurie fiziniai, juridiniai asmenys, neturintys konstitucinių Vyriausybės sudarymo įgaliojimų, darė įtaką ar kaip kitaip savo sprendimais iš esmės lėmė 14-osios Vyriausybės sudarymą, ar tai nekelia grėsmės Lietuvos valstybės konstitucinei sandarai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks klausimas kilo, kai viešumon iškilo faktas, jog dėl socialdemokrato Gedimino Kirkilo kandidatūros į premjerus palaikymo tartasi „darbiečio“ Jono Pinskaus namuose. Į šį susitikimą socialdemokratai atvyko lydimi dujų tarpininkės „Dujotekanos“ vadovo Rimando Stonio, kaip partijos finansinio garanto, bei Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktoriaus Raimundo Lopatos, kaip Prezidentūros patikėtinio.

Nors patys parašais palaikė tokios komisijos sudarymą, ketvirtadienį kalbėdami socialdemokratai teigė, kad jokių komisijų kurti nereikia, teigia Alfa.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų