REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje puikiai žinomo italų rašytojo Alessandro Baricco romano „Aistrų pilys“ inscenizacija, kurios premjera turėjo įvykti kovo 21 ir 22 dienomis Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre, spektaklio kūrybinės grupės sprendimu žiūrovams bus pristatyta rudenį.

REKLAMA
REKLAMA

Gerai susipažinę su romanu ir jame gvildenamomis idėjomis, turėję laiko jas išanalizuoti ir suvokti, spektaklio kūrėjai įsitikinę, jog jau beveik sukurto sceninio veikalo režisūrinei ir artistinei medžiagai būtina kurį laiką „susigulėti“, kad vėlėliau prie jos sugrįžus, „Aistrų pilyse“ gvildenamos žmogaus kūrybiškumo, fantazijos ir galimybių įgyvendinti savo svajones temos nuskambėtų dar aiškiau ir įtaigiau.

REKLAMA

Jausdami atsakomybę prieš romano autorių, jo sukurtus ryškius, vardan ateities gyvenančius herojus, taip pat ir savo žiūrovus bei pačius save, spektaklio kūrėjai per keletą mėnesių tikisi subrandinti tai, kas jau sukurta, patobulinti, išgryninti meninę spektaklio formą ir pakviesti ištikimus Vilniaus mažojo teatro gerbėjus į paslaptingą ir užburiančią kelionę „Aistrų pilių“ labirintais.

Vietoje skelbtos „Aistrų pilių“ premjeros kovo 21 ir 22 dienomis po ilgos pertraukos Vilniaus mažasis teatras žiūrovus vėl kviečia į spektaklį „Nusišypsok mums, Viešpatie“, sukurtą Grigorijaus Kanovičiaus kūrybos motyvais. Kovo 21 dienos spektaklis bus skiriamas šviesaus atminimo aktoriaus Vytauto Grigolio antrosioms mirties metinėms paminėti. Nuo pat spektaklio premjeros V. Grigolis spektaklyje vaidino Šmulę Senderį. Šį vaidmenį atnaujintame spektaklyje „Nusišypsok mums, Viešpatie“ pirmą kartą atliks Arvydas Dapšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų