REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaras Eugenijus Maldeikis mano, kad Ignalinos atominės elektrinės (IAE) darbo pratęsimas yra politinė, o ne teisinė problema.  Dėl jos veiklos pratęsimo lemiama bus trijų asmenų: Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Europos Komisijos prezidento José Manuelio Barroso nuomonė. Videointerviu su Eugenijumi Maldeikiu pateikiamas straipsnio apačioje.

REKLAMA
REKLAMA

Eugenijus Maldeikis mano, kad iki šiol Lietuva nepakankamai aktyviai derėjosi dėl IAE antrojo bloko darbo pratęsimo, nes tuo rūpinosi pernelyg žemo rango pareigūnas. Lobizmu turėjo užsiimti pareigūnas, nuolat esantis Briuselyje, aktyviai dalyvaujant Lietuvos prezidentui, Seimo pirmininkui, ministrui pirmininkui. Dabar, sukūrus specialią Komisiją, atsakomybę tarsi rengiamasi permesti derybininkui, o visi kiti pareigūnai lieka nuošalyje.

REKLAMA

Europos Komisija pozityviai vertina siekį Lietuvoje statyti naują branduolinę jėgainę. Projektu labai domimasi: nuo jo sėkmės priklausys ES energetikos politikos ateitis. Pasak E. Maldeikio, jokių kliūčių projektui Komisija nedarys, nebent jį apskųs kokia nors bendrovė, įsitikinusi, kad buvo pažeisti skaidrumo ir konkurencijos principai.

E. Maldeikis taip pat atsakė į klausimą, kodėl 1999 m., jam būnant ūkio ministru, dėl elektros jungties su Lenkija statybos vykęs konkursas paskelbtas neįvykusiu, o naujas taip ir nebuvo inicijuotas. Pasak E. Maldeikio, nė viena konkurse dalyvavusi bendrovė tuomet neįvykdė formalių reikalavimų, o didžiausia kliūtis projektui buvo pasyvi Lenkijos pozicija.

Sauliaus Spurgos interviu su europarlamentaru Eugeniju Maldeikiu.










REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų