REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Lietuvos ne gyvybės draudimo bendrovė "Lietuvos draudimas" savo klientams atlygins beveik 2,5 mln. litų nuostolių, kuriuos padarė neseniai šalį nusiaubusios audros.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės Žalų centre registruojamų pranešimų apie nuostolius skaičius praėjusią savaitę keliolika kartų viršijo įprastą srautą - iš viso buvo užregistruota 2,5 tūkst. pranešimų, teigiama įmonės pranešime.

REKLAMA

Didžioji dalis nukentėjusiųjų yra gyventojai, o vidutinė padaryta žala - apie tūkstantį litų.

"Dėl kintančio klimato gamtos stichijos vis dažniau siaubia ne tik egzotiškus kraštus, bet ir Lietuvą. Nors šiemet žalų skaičius apie pusantro karto mažesnis nei prieš porą metų siautėjusio uragano Ervinas metu, nuostolių bus atlyginta bent puse milijono litų daugiau", - sakė Lietuvos draudimo" Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, didžioji dalis "Lietuvos draudimo" klientų patirtų žalų nėra didelės - dažniausiai tai vėtros sugadinti pastatų stogai, kaminai, langai, apdailos detalės. Taip pat nukentėjo ir ūkio pastatai, tvoros, automobiliai. B

Bendrovės atstovai teigia, kad pasitaikė ir didelių, kelis šimtus tūkstančių litų siekusių, nuostolių. Žalos jau atlygintos maždaug 700 klientų, šis procesas sparčiai vyksta toliau - bendrovė tikisi pervesti pinigus visiems nukentėjusiesiems artimiausiu metu.

Pirmieji pranešimai apie vėjo padarytą žalą "Lietuvos draudimą" pasiekė sausio 11 dieną, ir visą praėjusią savaitę jų srautas buvo itin intensyvus. Daugiausia nukentėjusiųjų - Šiaurės ir Vakarų Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvejus metus, 2005 sausio 8-9 dienomis, Lietuvoje siautusio uragano Ervino "Lietuvos draudimas" gavo 4 tūkst. pranešimų iš nukentėjusiųjų klientų. Žaloms atlyginti buvo išmokėta 2 mln. litų.

"Lietuvos draudimas" per devynis 2006 metų mėnesius uždirbo 12,1 mln. litų grynojo neaudituoto pelno - 16,3 proc. daugiau nei 2005-ųjų sausio-rugsėjo mėnesiais, kai įmonės grynasis pelnas buvo 10,4 mln. litų.

Didžiausia "Lietuvos draudimo" akcininkė yra Danijos draudimo bendrovė "Codan", valdanti 97 proc. įmonės įstatinio kapitalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų