REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimūnai pirmadienį pradėję pavasario sesiją ėmėsi pirmojo darbo ir po pateikimo pritarė Egidijaus Šileikio, Pranco Kuconio ir Algirdo Taminsko skyrimui Konstitucinio Teismo teisėjais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Konstitucinį Teismą sudaro 9 teisėjai, skiriami devyneriems metams ir tik vienai kadencijai. Teismas kas treji metai yra atnaujinamas vienu trečdaliu: teisėjus skiria Seimas iš kandidatų, kuriuos teikia prezidentas, Seimo pirmininkas ir Aukščiausiojo Teismo (AT) pirmininkas.

REKLAMA

40-mečio konstitucinės teisės profesoriaus E.Šileikio kandidatūrą Seimui pasiūlė prezidentas Valdas Adamkus. AT pirmininkas Vytautas Greičius šias pareigas siūlo patikėti jo vadovaujamo teismo teisėjui 46-erių metų P.Kuconiui, o parlamento vadovas Viktoras Muntianas pasirinko kitą AT teisėją - 46-erių A.Taminską.

Naujieji teisėjai pakeis Konstitucinio Teismo pirmininką Egidijų Kūrį ir kitus šio teismo teisėjus Vytautą Sinkevičių bei Stasį Stačioką. Jų kadencija baigiasi šių metų kovą.

Konstitucinis Teismas sprendžia, ar įstatymai ir kiti Seimo aktai neprieštarauja Konstitucijai, o prezidento ir Vyriausybės aktai neprieštarauja Konstitucijai arba įstatymams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų