REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva yra susirūpinusi dėl Baltarusijos sprendimo atšaukti savo ambasadorių Jungtinėse Valstijose, BNS sakė Užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir viešųjų ryšių departamento direktorė Violeta Gaižauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusija penktadienį pranešė atšaukianti savo ambasadorių Jungtinėse Valstijose Michailą Chvostovą ir rekomendavo JAV pasiuntinei Karen Stewart taip pat palikti Minską.

REKLAMA

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija savo pareiškime teigė, jog šių žingsnių imtasi dėl to, kad Vašingtonas pagrasino įvesti naujas sankcijas baltarusių naftos produktų gamybos bendrovei „Belneftechim“.

Kaip rašo BBC, Baltarusijos sprendimą išsiųsti JAV ambasadorių bei atšaukti savąjį iš JAV lėmė ne tik sankcijos valstybinei baltarusių bendrovei „Belneftechim“, bet ir nustatyti keliavimo apribojimai Aleksandrui Lukašenkai bei jo aplinkos žmonėms. JAV ir ES reikalauja, kad A. Lukašenka išlaisvintų politinius kalinius, imtųsi kitų demokratinių reformų.

REKLAMA
REKLAMA

Dalį opozicijos atstovų Baltarusija paleido šiais metais, tačiau atsako į JAV raginimus išlaisvinti ir kalinamą buvusį A. Lukašenkos varžovą 2006 metų rinkimuose Aleksandrą Kozuliną nesulaukta. A. Kozulinui buvo leista dalyvauti žmonos laidotuvėse, tačiau po jų opozicijos atstovas pasodintas atgal į kalėjimą.

JAV pareiškė, jog Baltarusijos sprendimas išvyti ambasadorę Kareną Stewart yra labai nuviliantis ir dar labiau izoliuos šalį nuo Vakarų.

Pažymėtina, kad Rusijai padidinus naftos kainas, nuo kurių Baltarusijos ekonomika yra smarkiai priklausoma, A. Lukašenka signalizavo apie norą gerinti santykius su Vakarais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų