REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

65 proc. apklaustų Lietuvos gyventojų teigia žinantys apie paramą, kuri jų regionui arba miestui teikiama per ES sanglaudos fondus, 90 proc. žinančiųjų tokią paramą įvertina kaip naudingą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal šiuos duomenis, gautus sausio 30-vasario 4 dienomis apklausus po maždaug tūkstantį gyventojų kiekvienoje iš 27 ES narių, lietuviai yra tarp labiausiai informuotų apie ES regioninę politiką ir patys optimistiškiausi vertindami jos naudą.

REKLAMA

Minėto „Eurobarometro“ duomenimis, 7 proc. respondentų, susipažinusių su ES jų regionui arba miestui teikiama parama, ją vertina neigiamai - nusivylusiųjų šia parama Lietuvoje yra mažiausiai ES.

Tyrimas parodė, kad dvylikoje naujųjų valstybių narių apie paramą, kuri jų regionui arba miestui teikiama sanglaudos politikos priemonėmis, žinojo daugiau respondentų (60 proc.) nei senosiose valstybėse narėse (47 proc.).

70 proc. apie priemones žinančių apklaustų ES piliečių mano, kad ši sanglaudos politika teikia naudą, priešingai manančiųjų vidurkis - 22 proc.

Tyrimas taip pat parodė, kad 38 proc. apklaustų europiečių mano, jog ES turėtų remti tik skurdžiausius regionus, kad šie pasivytų bendrą ES lygį, tuo metu 58 proc. teigia, kad reikia remti visus Europos regionus.

Regioninei politika skiriama daugiau kaip trečdalis ES biudžeto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų