REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naują 500 GB kietųjų diskų erą pradėjo kompanija „Samsung“, pirmoji pradėjusi masiškai rinkai tiekti 2,5 colio kietuosius diskus „Samsung Spinpoint M6“, kurie skirti nešiojamiesiems kompiuteriams. Priminsiu, kad panašaus dydžio informacijos talpyklas ruošėsi gaminti „Hitachi GST“, „Fujitsu“ ir „Samsung Electronics“, tačiau lenktynes, kuri pirma pradės masinį šių įrenginių tiekimą į parduotuves ir kompiuterių surinkimo laboratorijas, laimėjo „Samsung“.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Korėjos gamintojas „Samsung Electronics“ visus aplenkė, paskelbdamas pusės terabaito talpos „Spinpoint M6“ 2,5“ colio kietųjų diskų tiekimo pradžią savo OEM partneriams ir AK gamintojams. Įveikta 500 GB kartelė leis nešiojamuosiuose kompiuteriuose kurti vartotojams patrauklius 1 TB talpos diskų masyvus. Beje, kai kurie nešiojamųjų kompiuterių gamintojai jau paskelbė ketinimus montuoti naujuosius kietuosius diskus į savo gaminius, pavyzdžiui, sausio mėnesį vykusioje parodoje LasVego mieste, kompanija ASUS pristatė savo nešiojamuosius M70S ir M50S su 1 TB masyvu, sudarytu iš dviejų „Hitachi Travelstar 5K500“ diskų. Kompiuterių gamintojų tarpe, „Samsung“ 500 GB talpos kietieji diskai turėtų būti populiaresni, nes jų storis tik 9,5 mm, tuo tarpu anonsuoti analogiški „Hitachi“ ir „Fujitsu“ modeliai – 12,5 mm.

REKLAMA

„Hitachi“ anksčiau skelbė, kad jos gaminami 500 GB talpos kietieji diskai parduotuvių lentynas pasieks vasario pabaigoje, tačiau vėliau terminą nukėlė į kovo pabaigą. „Fujitsu“ masinį analogiškų talpyklų tiekimą ketina pradėti gegužės mėnesį.

Neabejotinai lenktynes laimėjo „Samsung“, ne tik aplenkusi konkurentus, tačiau ir pagaminusi plonesnius kietuosius diskus, o tai labai svarbu nešiojamiesiems įrenginiams, kur skaičiuojamas kiekvienas milimetras. Naujasis „Samsung Spinpoint M6“ 500 GB kietasis diskas kainuoja apie 300 JAV dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės „Samsung Spinpoint M6“ 500 GB charakteristikos:

    * talpa: 500 GB;

    * trys plokštelės po 167 GB;

    * apsukų skaičius: 5400 apsuk./min;

    * laikinos atminties: 8 MB;

    * prijungimo sąsaja: SATA-II;

    * technologija: „Flying-on-Demand“;

    * pasirenkamas „Free-Fall Sensor“ technologijos palaikymas

Remigijus Bukauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų