REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar sveikatos apsaugos ministro Rimvydo Turčinsko kabinete rastas įtartinas įrenginys. Pirminiais duomenimis, tai gali būti klausymosi aparatūra.

REKLAMA
REKLAMA

Įtartiną aparatūrą aptiko Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) specialistai. „Galiu patvirtinti tik faktą. Radome ir išėmėme trukdžių šaltinį“, - vakar „Respublikai“ teigė RRT direktoriaus pavaduotojas Romualdas Leonavičius.

REKLAMA

Šiandien, pasak jo, tarnybos vadovybė aiškinsis, kokių veiksmų imtis toliau. Visa informacija greičiausiai bus perduota teisėsaugininkams.

„Mes nesame operatyvinės veiklos subjektas. Formaliai mes jau atlikome savo darbą ir čia galime dėti tašką“, - sakė R.Leonavičius.

Pareigūnai turėtų aiškintis, kas ir kokiais tikslais galėjo sumontuoti aparatūrą, kiek laiko ji veikė ir pan. RRT direktoriaus pavaduotojo teigimu, tarnybos istorijoje atvejai,
kai randama tokio tipo aparatūra, labai reti. „Daugiau nieko komentuoti negaliu“, - teigė R.Leonavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Susisiekti su sveikatos apsaugos ministru R.Turčinsku vakar nepavyko. „Respublikos“ šaltinių teigimu, aparatūra rasta vadinamajame pasitarimų kambaryje, įrengtame šalia ministro kabineto. Jame dažniausiai vyksta konfidencialūs ministro pokalbiai su svečiais, taip pat ministerijos darbuotojais.

Pasak šaltinių, RRT specialistai nustatė, kad rastoji aparatūra leido kuo puikiausiai girdėti pokalbius būnant pagrindiniame kabinete. „Respublikos“ duomenimis, daviklis buvo įmontuotas lubose.

Šaltinių teigimu, RRT specialistai patys užfiksavo įtartinus signalus ir apsilankė ministerijoje. Pasinaudoję specialia įranga jie atėjo iki R.Turčinsko kabineto, ten ir aptiko nelegalią aparatūrą.

Teigiama, kad ji nėra panaši į tą, kurią naudoja specialiosios tarnybos, todėl versija, jog aparatūrą galėjo sumontuoti, pavyzdžiui, Specialiųjų tyrimų tarnyba, gali būti atmesta.

Tomas BERŽINSKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų