REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos Vyriausybės derybos su Europos Komisija dėl galimybės pratęsti Ignalinos atominės elektrinės veiklą oficialiai bus pradėtos kitą savaitę, kovo 13-14 dienomis vyksiančiame Europos Sąjungos viršūnių susitikime, pranešė Vyriausybės derybininkas Aleksandras Abišala.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš pats jame nedalyvausiu, tačiau tam tikrą paketą įteiksiu Lietuvos atstovams, pavyzdžiui, prezidentui Valdui Adamkui“, - BNS trečiadienį sakė A.Abišala.

REKLAMA

„Kai EK skaitys analizės papildymą, tai turėtų būti kovo pabaiga. Tada turėsime atspėti visus argumentus ir analizuoti bei numatyti kontrargumentus. Daugelį dalykų turime paruošti ir anksčiau. Kovo 13-14 dienomis premjeras jau turi vežtis aiškius argumentus, apie kuriuos galės kalbėti su Europos valstybių vadovais“, - sakė A.Abišala trečiadienį naujienų portalo alfa.lt tiesioginėje konferencijoje.

Jis dar kartą pakartojo, kad derybas baigti planuojama iki šių metų lapkričio pabaigos, kai vyks Europos Vadovų Tarybos rudens posėdis: „Jame jau viskas turi būti aišku“.

REKLAMA
REKLAMA

Be kita ko, jis pranešė, kad Seimo Europos informacijos centro ir Europos reikalų komiteto surengtoje konferencijoje Europos saugumo klausimais trečiadienį buvo pasakyta, kad jeigu „jūs bent parvešite apyvartinių taršos leidimų, tai jau bus gerai“.

„Aš manau, kad toks tikslas yra per menkas. Mūsų uždavinys yra ne Ignalinos atominės darbo pratęsimas, o saugus ir kuo pigesnis elektros energijos pateikimas. Būdas tai pasiekti yra, kad elektrinė dirbtų ilgiau. Pirmas dalykas, kurio mes norėsime paklausti Europos Komisijos - o ką jie siūlo, gal jie turės pasiūlyti kažką geriau“, - alfa.lt konferencijoje sakė A.Abišala.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį Seimo Europos reikalų komitete A.Abišala paprašė, kad Seime nebūtų keliamos abejonės dėl jo kompetencijos.

„Vyriausybė yra mane paskyrusi, pasitiki mano sugebėjimais ir parašyčiau diskusijas šiuo klausimu baigti. Visos kitos kalbos dabar turi būti tokios, kad Europos Komisija girdėtų, kad Abišala yra tas žmogus, kuris geriausiai žino, geriausiai atstovauja Lietuvos interesams. To prašau ne dėl savęs, o dėl reikalo“, - kalbėjo derybininkas.

Jis atsisakė į kai kurių parlamentarų klausimus pateikti konkrečius atsakymus, motyvuodamas, kad posėdyje dalyvauja žurnalistai.

„Baigsiu viešas derybas per spaudą“, - pareiškė A.Abišala.

„Darbietė“ Loreta Graužinienė pareikalavo, kad atviresnis posėdis įvyktų kitą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų