REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos mieste Ruene prasidedančiame Šiaurės šalių kino festivalyje bus parodytas ir lietuvių režisieriaus Algimanto Puipos filmas „Nuodėmės užkalbėjimas“.

REKLAMA
REKLAMA

Keturis filmo seansus numatoma surengti kino teatre „Gaumont Rouen“. Festivalyje kaip garbės svečiai taip pat dalyvaus režisierius A. Puipa bei filme vieną pagrindinių vaidmenų sukūrusi aktorė Rasa Samuolytė.

REKLAMA

Filmas „Nuodėmės užkalbėjimas“, pasakojantis dviejų moterų bei trijų vyrų istoriją, sukurtas rašytojos Jurgos Ivanauskaitės romanų „Ragana ir lietus“, „Placebas“ ir „Sapnų nublokšt“ motyvais.

Pagrindinius vaidmenis filme sukūrė aktoriai R. Samuolytė (Vika) bei Aleksas Kazanavičius (kunigas Paulius). Filme taip pat vaidina Kostas Smoriginas, Nelė Savičenko bei Remigijus Sabulis.

„Norėjau sukurti filmą apie moteris, išdrįsusias užminti ant vyro šešėlio (kai kur tai – didžiulė nuodėmė)“, – taip savo kūrinį apibūdino režisierius A. Puipa.

Kovo 5-16 dienomis Ruene vykstančiame festivalyje bus parodyta daugiau kaip 70 filmų iš Vokietijos, Belgijos, Kanados, JAV, Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Lietuvos, Estijos, Latvijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Islandijos ir Nyderlandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų