REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje, Romų bendruomenės centre, šią vasarą vyks meno ir muzikos festivalis „Terno Vilna“, kurio metu Europos menininkai ne tik ugdys romų kūrybiškumą, bet ir ieškos naujų talentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Festivalis „Terno Vilna“ – tai netradicinis projektas, muzikos ir jaunimo klubinės kultūros kalba keliantis aštrius klausimus apie visuomenę, kurioje mes gyvename“, – taip renginio idėją pristato festivalio organizatorius, VšĮ „Involved“ direktorius Augustinas Beinaravičius.

REKLAMA

Birželio 22 dieną sostinės Kirtimų rajone vyksiančioje vietinių talentų atrankoje Lietuvos ir kitų Europos šalių menininkai atsirinks žmones savo kūrybiniams sumanymams įgyvendinti, pranešė renginio organizatoriai.

Birželio 23-27 dienomis vyksiančios kūrybinės stovyklos metu talentingiausi romų bendruomenės nariai, dalyvavę peržiūroje ir atrankoje, bus kviečiami savaitę kurti kartu su profesionaliais prodiuseriais ir menininkais. Bendrai parengti tarpdisciplininiai projektai bus pristatyti finalinio vakaro koncerto metu.

REKLAMA
REKLAMA

Kūrybinėje stovykloje dalyvaus prodiuseris Martinas Levinda iš Čekijos, prodiuseris Paulius Kilbauskas, Katalonijos romų grupė „Almacale Project“, režisierius Ignas Jonynas, menininkas Andrius Rugevičius, fotomenininkai Andrew Mikšys ir Mirjam Wirz.

Baigiamajame festivalio koncerte, vyksiančiame birželio 28 dieną, bus galima išvysti Katalonijos romų flamenko grupę „Almacale Project“, kūrybinės stovyklos metu sukurto Kirtimų muzikinio projekto dalyvius, populiariojo avangardo grupę „N.O.H.A.“ iš Vokietijos bei pasaulyje plačiai žinomą atlikėją Natacha Atlas iš Egipto, savo dainose jungiančią arabiškos ir Šiaurės Afrikos bei vakarietiškos elektroninės muzikos motyvus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie festivalio organizavimo noriai prisideda romų bendruomenės nariai ir romų bendruomenės centras. Nemažą dalį parengiamųjų darbų atliks patys romai: jie prisidės ruošiant renginio vietą, palaikant tvarką koncerto metu, o taip pat kuriant svetingą atmosferą renginių svečiams ir dalyviams.

Festivalis „Terno Vilna“ yra „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ Kultūrų (at)pažinimo programos dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų