REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sulėtėjus gyvenamojo nekilnojamojo turto plėtrai, pasak ekspertų, ėmė aktyvėti komercinių patalpų plėtra.

REKLAMA
REKLAMA

“Nekilnojamojo turto sektorius nėra vien gyvenamojo ploto rinka. Kai prigęsta viena sritis, atsigauna kita, dabar tai ir vyksta”, - sakė tarptautinės komercinio nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės “Colliers International” Vertinimo ir konsultavimo departamento direktorius Mindaugas Kulbokas.

REKLAMA

Pasak M.Kulboko, vietos užteks visiems - yra ir vietos plėstis, ir paklausa.

Anot jo, Vilniaus centriniame rajone išsidėstę aukštos klasės biurai savo padėtį jau užsitikrino, tad čia pasiūlos ir paklausos balansas turėtų išlikti. Taip pat esą daug projektų įgyvendinama Ukmergės gatvės kryptimi.  Patraukliai atrodo ir galimybė plėstis oro uosto link.

Verslo patalpų plėtra smarkiai pajudėjo ir Kaune. O Klaipėda, eksperto teigimu, šiandien sudaro poligoninio miesto įvaizdį.  “Atrodo, kad visi ten suvažiavo vienu metu ir pradėjo judėti”, - šypteli M.Kulbokas. Esą šiuo metu Klaipėdos verslo patalpų plėtra yra antroje vietoje po Vilniaus, tačiau tai reiškia ir tai, kad esama paklausa bus patenkinta ir plėstis nebeliks kur.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie prekybos patalpų rinką, anot analitiko, kyla diskusijų, ar dar verta plėstis. “Ar antras “Akropolis” tikrai yra tai, ko mums reikia?  Juk prekyba taip pat sudėtingas sektorius”, - svarstė M.Kulbokas ir į savo klausimą pats atsakė “taip”. Greitu laiku Vilniuje duris atvers naujas didelio formato prekybos centras “Ozas”. Pradėtų projektų, jo manymu, potencialas - didelis.

Dėl prekybos plotų esą reikėtų susirūpinti Panevėžiui ir Šiauliams, mat jų prekybos plotas, tenkantis 100 gyventojų, gerokai lenkia visus likusius miestus, taip pat ir sostinę. “Ten gana ankšta. Bet ankštumą taip pat reikėtų valdyti”, - kalbėjo M.Kulbokas. Jis atkreipė dėmesį į tai, kad šie du miestai yra netoli vienas kito.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaune, pasak eksperto, atidarius “Akropolį” įsivyravo laikinas štilis.

M.Kulboko teigimu, vis atidžiau analizuojama rinka prieš imantis naujo projekto, jis pradedamas, jei užsitikrinama bent dalis būsimų nuomininkų. O prekybos ploto nuomos kaina dėl konkurencinių sąlygų esą pamažu turėtų būti tiesiogiai susieta su nuomininko apyvarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų