REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aptartos Vilniaus miesto teatro kūrimo perspektyvos

Kovo 4 d. įvyko Kultūros ministro Jono Jučo, režisieriaus Oskaro Koršunovo ir O. Koršunovo teatro atstovų susitikimas, kuriame buvo pristatyta Vilniaus miesto teatro vizija, aptartos jos įgyvendinimo galimybės ir Kultūros ministerijos vaidmuo būsimo teatro steigimo procese.

REKLAMA
REKLAMA

O. Koršunovo teatro įkūrėjai pristatė Vilniaus miesto teatro sukūrimo idėją, kurio steigėjais siūloma tapti LR kultūros ministerijai ir Vilniaus miesto savivaldybei. Kalbėta, kad teatrui verta būtų pastatyti naujas patalpas, jame dirbtų ir vaidintų ne vien OKT, bet ir kitos trupės.

REKLAMA

Kultūros ministras sutiko, kad Vilniaus miesto teatro idėja yra gera ir kad Oskaro Koršunovo teatras, ilgus metus neturintis gerų darbo sąlygų, galėtų sudaryti bazinį jo darbo kolektyvą. Pasak ministro, OKT meniniai pasiekimai verti aukščiausios pagarbos, o režisierius Oskaras Koršunovas be jokių išlygų vadintinas vienu geriausių nūdienos režisierių Europoje.

Pasak ministro Jono Jučo, jeigu teatrui būtų suteiktas municipalinio teatro statusas, steigėja turėtų ir gali būti tik savivaldybė. Jeigu įstaigai nebus teikiamas municipalinio teatro statusas, bendras steigimas yra galimas, tačiau ministras ragino idėjos autorius apsvarstyti, kaip užtikrinti, kad abu steigėjai vienodai dalytųsi atsakomybe. Naujas teatro pastatas, pasak ministro Jono Jučo, yra reikalingas, tačiau, atsižvelgiant į dabartinę ekonominę padėtį ir šiuo metu vykdomas ilgalaikes investicijas, sunku tikėtis, kad toks pastatas galėtų iškilti artimiausiu metu.

Ministras paragino OKT žengti tolesnius žingsnius link idėjos įgyvendinimo. Ar Kultūros ministerija taps viena iš teatro steigėjų, bus nuspręsta po to, kai bus pateiktas išsamus projektas. Ministras Jonas Jučas pabrėžė, kad Kultūros ministerija palaiko OKT iniciatyvą. Tuo atveju, jeigu Kultūros ministerija netaptų viena iš teatro steigėjų, Vilniaus miesto teatras galėtų tikėtis finansinės ministerijos paramos pagal įvairias finansuojamas programas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų