REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūno kultūros ir sporto departamente pagerbti geriausi 2007 m. treneriai-sporto mokytojai. Geriausiųjų šešioliktuką Kūno kultūros ir sporto departamentas tradiciškai renka Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga, o apdovanojimai geriausiesiems šiemet įteikti jau penktą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusiais metais Lietuvos sportininkai Europos ir pasaulio čempionatuose iškovojo per 320 medalių, didžioji jų dalis – neolimpinių sporto šakų. Tai puikus bagažas ir puiki dovana Lietuvai“, – kreipdamasis į geriausius praėjusių metų trenerius pažymėjo Kūno kulltūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas.

REKLAMA

Šešiolikai geriausių 2007 m. Lietuvos Respublikos trenerių-sporto mokytojų įteikti specialūs Kūno kultūros ir sporto departamento apdovanojimai su pergalės deive Nike. Deja, ne visi treneriai galėjo atvykti jų pasiimti – jau prasidėjo naujas sportinis sezonas ir pasirengimas jam. O geriausi 2007 m. treneriai-sporto mokytojai buvo renkami trijose grupėse. Pirmoje grupėje geriausi treneriai buvo renkami tarp rengiančių olimpinės rinktinės narius ir kandidatus (tik olimpinių rungčių). Nugalėtoju čia tapo Kauno irklavimo mokyklos baidarių ir kanojų irklavimo treneris Egidijus Gustas, apdovanojimai taip pat įteikti graikų-romėnų imtynių treneriui Ruslanui Vartanovui, šiuolaikinės penkiakovės treneriui Jurijui Moskvičiovui, plaukimo treneriui Ramojui Anicetui Kalyčiui, sunkiosios atletikos treneriui Bronislovui Vyšniauskui (visi – Lietuvos olimpinis sporto centras). Antroji grupė – treneriai, rengiantys olimpinės pamainos sportininkus. Joje pirmąją vietą užėmė Vasilijus Suchorukovas (baidarių ir kanojų irklavimas, Visagino kūno kultūros ir sporto centras), į geriausiųjų penketą taip pat pateko Sigita Mackonienė (meninė gimnastika, Vilniaus gimnastikos mokykla), Vladislovas Bogomolovas (sportinė gimnastika, Kauno centro sporto mokykla), Vladimiras Suchorukovas (baidarių ir kanojų irklavimas, Visagino KKSC ), Stasys Bazys (dziudo, Vilniaus dvikovės  sporto šakų mokykla). Tarp trenerių, rengiančių neolimpinių sporto šakų visų amžiaus grupių sportininkus, geriausiais ir vėl pripažinti Klaipėdos sportinių šokių klubo „Žuvėdra“ treneriai Skaistutė Ona ir Romaldas Idzelevičiai. Tarp geriausių taip pat pateko Jūratė ir Česlovas Norvaišos (sportiniai šokiai, Kauno sportinių šokių klubas „Sūkurys“), Edvardas Bužinskij (šaškės, Vilniaus šachmatų ir šaškių sporto mokykla) ir Aušra Sidaravičienė (orientavimosi sportas, Kauno sporto mokykla „Gaja“).

REKLAMA
REKLAMA

Į geriausio 2007 m. trenerio-sporto mokytojo vardą pretendavo apie 200 Lietuvos trenerių-sporto mokytojų, jų kandidatūras Kūno kultūros ir sporto departamentui pateikė Lietuvos sporto mokymo įstaigos ir savivaldybių sporto skyriai. Geriausi treneriai išrinkti įvertinus jų auklėtinių pasiektus rezultatus 2007 m. Lietuvos čempionatuose, pasaulio ir Europos čempionatuose, kitose tarptautinėse varžybose.

Kartu su geriausiais 2007 m. Lietuvos treneriais buvo pasveikinti ir Lietuvos sportui nusipelnę bei garbingus jubiliejus švenčiantys sporto žmonės. Už nuopelnus Lietuvos sportui Kūno kultūros ir sporto departamento Sporto garbės komandoro ženklu A.Raslanas apdovanojo ilgametį Lietuvos žirginio sporto puoselėtoją Vaclovą Mečislovą Preišegolavičių, sklandymo sporto meistrę Eleną Algimantą Kryžanauskaitę ir lengvosios atletikos trenerį Janą Gadovičių, išugdžiusį Europos čempionatų ir tarptautinių varžybų medalininkus, olimpiečius. Kūno kultūros ir sporto departamento I laipsnio medaliu „Už  nuopelnus Lietuvos sportui“ apdovanotas krepšinio treneris Vytautas Poteliūnas, tarp jo auklėtinių – ir Europos ir studentų universiados čempionai, II laipsnio medalis „Už  nuopelnus Lietuvos sportui“ įteiktas futbolo treneriui ir teisėjui Algirdui Dubinskui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų