REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Juodieji nekilnojamojo turto brokeriai bus sutramdyti. Parduodantys ar perkantys būstą gyventojai nebesirinks „variantų“ pagal žavingą šypseną, užburiančią greitakalbę ar skambų užsienietišką agentūros pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę bus išdalinti pirmieji patikimumą ir kompetenciją atspindintys nekilnojamojo turto (NT) brokerių pažymėjimai. Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacija (LNTAA) atestuos ir licencijuos NT brokerius.

REKLAMA

„Pažymėjimai – tai dar viena priemonė siekiant sutramdyti vadinamuosius juoduosius brokerius. Įtarimų keliantis asmuo pažymėjimo negaus, o jeigu kam nors kiltų įtarimų dėl to, ar pažymėjimas nesuklastotas, tai bus galima patikrinti LNTAA interneto svetainėje adresu www.lnta.lt. Be abejo, šis pažymėjimas NT brokerius įpareigos laikytis garbingų darbo principų bei etikos nuostatų, nes jeigu iki šiol buvo galimybė „prisidengti“ kita pavarde, ar bendrove, dabar taip elgtis neleis pažymėjime nurodyti duomenys“,- teigė LNTAA direktorė Ina Gocentienė.

REKLAMA
REKLAMA

Asociacija sieks, kad ateityje teisės aktais NT brokerių kvalifikacija irgi būtų skirstoma pagal jų darbo stažą – šioje srityje dirbantys vienerius metus gautų NT brokerio asistento kvalifikaciją, dirbantys 2 metus – NT brokerio, o dirbantys daugiau kaip 5 metus įgytų brokerio – eksperto kvalifikaciją.
„Kadangi dabar dar nesukurtas atestavimo mechanizmas, tai brokerio – eksperto kvalifikacija pripažįstama turintiems 10 metų darbo stažą. Kai teisiškai bus reglamentuojamas atestavimas ir brokeriai savo žinias galės pagrįsti išlaikę egzaminą, tokia kvalifikacija bus suteikiama turint per pus mažesnę patirtį“,- pasakojo LNTAA vadovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuolat akcentuojame, kad Lietuvoje labai reikalinga NT brokerių savikontrolė ir profesionalumą nustatantis mechanizmas. Nutarėme pradėti nuo pažymėjimų, taip pat aktyviai kartu su asociacijos partneriais dirbame, kad būtų priimti atitinkami teisės aktai, reikalingi norint licencijuoti ir atestuoti NT brokerius“, - teigė I. Gocentienė.

NT brokeriams pažymėjimai bus išduodami keliais etapais, įvertinant kiekvieno brokerio darbo stažą. Šią savaitę pažymėjimus gaus apie 150 brokerių. Tai specialistai, NT srityje dirbantys dagiau kaip 2 metus. Dar 20 specialistų gaus NT brokerio – eksperto pažymėjimus. Tokius pažymėjimus gaus brokeriai, NT srityje dirbantys daugiau kaip 10 metų.

REKLAMA

Šiuo metu išduodami pažymėjimai – tai plastikinė kortelė su nuotrauka. Nuo klastojimo pažymėjimai apsaugoti specialia LNTAA holograma. Taip pat kortelėje bus LNTAA logotipas, pažymėjimo numeris ir galiojimo data.

LNTAA nariai: bendrovės „Ober-Haus“ nekilnojamas turtas, „Žia valda real estate“, „Centro kubas-Nekilnojamasis turtas“, „Juvitus“ „Inreal“ , „Latmas“ „Nuomos biuras“, „Paninvestus“, „Šimtas vienas procentas“, „Via In Salum“ , „Arco real estate“ „Letulė NTSC“, „Viktauga“, „Gamanta servisas“, „Ontex“, „DnB Nord Būstas“, „Euronamai“, o taip pat per 500 nekilnojamojo turto brokerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų