REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol Tėvynės sąjungos, Liberalų sąjūdžio bei Liberalų ir centro sąjungos lyderiai stengiasi sulipdyti centro dešiniųjų koaliciją, Vilniaus socialdemokratai nutarė veikti su Nepriklausoma frakcija.

REKLAMA
REKLAMA

Vienybę frakcijos įtvirtino pirmadienį pasirašydamos bendradarbiavimo susitarimą. Jei trys neseniai suformuotos Nepriklausomos frakcijos nariai - Gintaras Kazakas, Sergejus Dmitrijevas ir Larisa Dmitrijeva - palaikytų šešių socialdemokratų pozicijas, šie galėtų daryti įtaką formuojant Vilniaus valdžią.

REKLAMA

„Jei dešinieji nesusitars tarpusavyje, mūsų jėgos su kuo nors derantis bus gana stiprios. Žinoma, susitarimą pasirašėme galvodami apie koaliciją ir tai, kokia ji bus. Be to, su Nepriklausoma frakcija veiksime išvien spręsdami miesto klausimus“, - „Vilniaus dienai“ sakė savivaldybės tarybos narys, pagrindinis socialdemokratų kandidatas į sostinės merus Romas Adomavičius.

Iki šiol socialdemokratai laikėsi pozicijos, kad derėsis dėl naujos koalicijos tik tuomet, kai jiems bus pasiūlytas mero postas. Antraip jie tikino liksią dabartinėje koalicijoje, kur turi administracijos direktoriaus ir vicemero postus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, ar prie derybų stalo susėdusioms dešiniosioms jėgoms pavyks sulipdyti bendrą bloką, turėtų paaiškėti šią savaitę.

Vasario pabaigoje prasidėjusios derybos dėl naujos centro dešiniosios koalicijos Vilniuje būrimo iškart įstrigo, nes liberalcentristai, kurių lyderis Artūras Zuokas įvardintas „kliūtimi“ bendradarbiavimui, nutarė nebesiderėti su Liberalų sąjūdžiu.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sostinės taryboje sudaro „Tvarka ir teisingumas“ (13 mandatų), Lenkų rinkimų akcija (6) ir socialdemokratai (6).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžiui rinkimai lėmė 4 vietas, jie skelbiasi esantys konstruktyvia opozicija. Valdantiesiems oponuojantys konservatoriai taryboje turi 10 vietų, liberalcentristai - 9.

Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš „tvarkiečių“ frakcijos išėjusiu G.Kazaku, įkūrė naują Nepriklausomą frakciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų