REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Biudžeto skylę valdžia bandys 2009-aisiais užkišti didesniais mokesčiais

Dėl mokytojų atlyginimų didinimo 2009 metų biudžete atsirasiančią 908 mln. litų biudžeto skylę reikės kamšyti didinamais mokesčiais - užsimenama apie siūlymus kelti alkoholio akcizus arba pridėtinį vertės mokestį (PVM).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos tarybos posėdyje Rimantas Šadžius, finansų ministras, atvirai pripažino: ateinančių metų biudžeto sudarymas jam kelia „žiaurų galvos skausmą“, rašo „Verslo žinios“.
„Be mokesčių, kitų pajamų neturime, tad vienintelė išeitis - didinti mokesčius ir gerinti jų surinkimą“, - sakė R.Šadžius. Jo vadovaujama ministerija rudenį turės pateikti pirminį 2009 metų biudžeto variantą.

REKLAMA

Anot jo, realiausia, kad galėtų didėti alkoholio akcizas, nes nuo metų pradžios alaus akcizą pakėlus 10 proc., o kito alkoholio - 20 proc., į biudžetą papildomai įkris 200 mln. litų. Juolab, kad sausio mėnesio statistikos duomenimis, per metus maisto produktų kainoms išaugus 15 proc., alkoholiniai gėrimai pabrango tik 9 procentais.

„Taip pat yra siūlymų vienu, kitu ar trečiu punktu didinti PVM“, - užsiminė finansų ministras.
Be to, R.Šadžius pabrėžė, kad nekilnojamojo turto mokestis biudžeto neišgelbėtų, nors ateityje apie tai galima galvoti. Turto mokesčio įtaką biudžetui, jo nuomone, ekspertai perdeda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų