REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įstrigęs saugumo pareigūno Vytauto Pociūno žūties aplinkybių tyrimas sustabdytas. Tokį sprendimą priėmė su Komisijos vadovu Vytautu Ališausku susitikęs premjeras Gediminas Kirkilas.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime teigiama, kad G. Kirkilas ir V. Ališauskas sutarė, jog laukiant Generalinės prokuratūros išvadų, komisijos veikla bus sustabdyta.

REKLAMA

Anksčiau nepasitenkinimą komisijos veikla buvo išreiškęs europarlamentaras Vytautas Landsbergis. Jis teigė, kad tyrimas atrodo neperspektyvus, nes komisijos posėdžiuose dalyvauja ne visi nariai, o įvairios įstaigos nepateikia reikiamų atsakymų.

Praeitą savaitę nebedalyvauti komisijos veikloje savo partiečius ragino ir konservatorė Rasa Juknevičienė.

Komisija Vytauto Pociūno žūties aplinkybėms tirti buvo įkurta rugpjūčio mėnesį ir turėjo atsakyti į visuomenei rūpimus klausimus. Dalyvauti jos veikloje iškart atsisakė Generalinės prokuratūros ir VSD atstovai abejodami, ar tyrimas nedubliuos teisėsaugininkų darbo. Vėliau iš jos pasitraukė atsargos generolas Jonas Kronkaitis bei Vytautas Landsbergis.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 9 narių komisijoje šiuo metu liko tik 5: grupės vadovas filosofas Vytautas Ališauskas, Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Justinas Karosas, europarlamentaras Aloyzas Sakalas, užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas bei jo patarėjas Jurgis Jurgelis.

Generalinė prokuratūrą anksčiau nustatė, kad Lietuvos konsulate Gardine dirbęs V. Pociūnas 2006 metų rugpjūčio 23-ąją žuvo per nelaimingą atsitikimą, iškritęs per langą, todėl ikiteisminį tyrimą nutraukė. Vėliau teismui tokį sprendimą panaikinus tyrimas pratęstas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų