REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrimų vajui ir netikėtoms kratoms kituose šalies miestuose, šių pareigūnų sulaukė ir Tauragės rajono savivaldybė. Pasklido gandas, kad Tauragės rajono savivaldybės administracijoje lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovas, domėjosi viešaisiais pirkimais.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai paklausus savivaldybės administracijos direktorių Kęstutį Balašaitį, jis pripažino, kad vasario 21 dieną į jį kreipėsi STT Klaipėdos valdybos pareigūnas su valdybos viršininko raštu, kad jam būtų leista susipažinti su 2007 metais įsigytų lengvųjų automobilių pirkimo ir apmokėjimo medžiaga.  

REKLAMA

Padėties nedramatizuoja
 
- Neturime ko slėpti, man vadovaujant savivaldybės administracijai ir viešųjų pirkimų komisijai visi lengvųjų automobilių pirkimo viešieji konkursai vyko skaidriai. Nebaisus joks aiškinimasis. Kiek supratau, Specialiųjų tyrimų tarnyba aiškinasi gautą skundą - tiesiog dirba savo darbą. Kai tik kreipėsi šios tarnybos pareigūnas, kad nereikėtų laukti, sudarėme galimybę tą pačią dieną susipažinti su visais prašomais dokumentais, gauti jų kopijas.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pasirūpino mano pavaduotojas Vidas Bičkus, nes aš tuo metu buvau išvykęs, su juo nebendravau, - „Tauragės kurjeriui“ sakė K.Balašaitis ir retoriškai paklausė: - Kažin kodėl niekas nesiaiškina to, kad už 2006 metais pirktus tris „Hyundai“ markės automobilius savivaldybės administracija sumokėjo maždaug keturių tokios markės automobilių kainą? Turbūt todėl, kad tuomet savivaldybei vadovavo kiti asmenys ir niekas jų neskundė.

Nieko blogo?

Paklaustas, kas STT pareigūnus sudomino Tauragės rajono savivaldybės administracijoje, šios tarnybos Klaipėdos valdybos viršininkas Edmundas Repšys „Tauragės kurjeriui“ sakė, kad tarp kitų klausimų, kuriuos savo aptarnaujamoje zonoje aiškinasi jo vadovaujamos valdybos atstovai, yra ir šis. Bet esą čia nieko blogo, nes tai nėra ikiteisminis tyrimas, jis atliekamas tik tuomet, jei tam atsiranda svarus pagrindas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Konkursų rezultatai nebuvo apskųsti

Savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistė Rita Dumbliauskaitė, atsakinga už viešuosius pirkimus, buvusi automobilių, kurių pirkimą tikrina STT, viešojo pirkimo komisijos sekretorė, sakė buvusi įpareigota STT atstovui skubiai pateikti 2007 metais pirktų „Škoda Octavia Ambiente“ ir „Suzuki“ markės automobilių viešųjų pirkimų konkursų visus dokumentus. Ji tai ir padarė, jos nieko nebuvo klausiama.

 

Šių savivaldybės administracijos „Škodų“ pirkimo batalijomis domisi STT 

Pernai naujos sudėties rajono Taryba buvo paskelbusi šešių naujų lengvųjų automobilių viešąją pirkimo konkursą, numatė, kad kiekvienas jų turėtų kainuoti ne daugiau kaip 54 tūkstančius litų (su PVM). Konkurse panoro dalyvauti devynios firmos – pasiėmė konkurso sąlygas, pasiūlymą pateikė viena – UAB „Hokla“ iš Klaipėdos.

REKLAMA

Jos siūlymas atitiko konkurso sąlygas, 2007 m. rugpjūčio 9 d. buvo pasirašyta sutartis dėl šešių „Škoda Octavia Ambiente“ markės automobilių pirkimo, už kiekvieną mokant 54 tūkstančius litų (su PVM). Už visus automobilius sumokėta 324 tūkstančiai litų (su PVM). Automobiliai atiteko savivaldybės administracijos darbuotojams.

Pernai rajono Taryba buvo paskelbusi ir septynių naujų visureigių viešąjį pirkimo konkursą, už kiekvieną mokant ne daugiau kaip 55 tūkstančius litų (su PVM). Šiuo konkursu susidomėjo devynios firmos – pasiėmė konkurso sąlygas. Pasiūlymą pateikė viena – UAB „Autounija“ iš Vilniaus, pasiūliusi įsigyti septynis „Suzuki“ markės visureigius, už kiekvieną mokant 54 tūkstančius litų (su PVM). 2007 m. gruodžio 5 d. buvo pasirašyta pirkimo sutartis. Už automobilius sumokėta 378 tūkstančiai litų, jie skirti važinėtis kaimų seniūnijų socialiniams darbuotojams.

Pasak R.Dumbliauskaitės, nė vieno iš šių dviejų viešųjų pirkimų konkursų rezultatai nebuvo apskųsti, abiejuose konkursuose norą dalyvauti pareiškė po devynias firmas iš visos šalies, iš Tauragės norinčių dalyvauti nebuvo.
Jovita STRIKAITIENĖ  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų