REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2007-aisiais pradėta akcija, skirta skatinti studentų verslumą, siekiama skatinti jaunimą ne emigruoti, bet likti Lietuvoje domėtis verslu ir galimybėmis patiems tapti verslininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak UAB „Saulės spektro“ vadovo Aigaro Lazdano, priešingai nei Vakaruose, Lietuvoje retokai prabylama apie privačias jaunimo integravimo į darbo rinką iniciatyvas. „Būtent šiuo projektu siekiame iš dalies prisidėti prie spartesnės jaunimo integravimo politikos, juolab kad, mūsų manymu, kuriant šią strategiją vieni aktyviausių dalyvių taip pat turėtų būti jaunimas. Todėl ir norime suteikti galimybę toms jaunimo iniciatyvoms atsirasti“, – sakė A.Lazdanas.

REKLAMA

Įmonė bendradarbiaudama su trimis didžiausiais Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos universitetais 2007-ųjų rudenį padėkos raštais apdovanojo 2500 geriausius rezultatus pasiekusiuosius VU, KTU ir KU paskutiniųjų bakalauro ir magistro kursų studentus. Padėkos raštais kompanija įsipareigojo suteikti galimybę apdovanotiesiems skelbti apie save informaciją projekte „Info Mūsų Lietuva“ už 3 tūkst. litų, kai šie bus įsteigę savo įmonę ir nusprendę užsiimti privačia veikla.

REKLAMA
REKLAMA

„Keista, kad studentai vietoj to, kad pasilaikytų gautą dovaną ilgesnį laiką, skubėjo ja pasinaudoti kaip įmanoma greičiau, net atiduodami ją pažįstamiems, esamiems darbdaviams ir pan. Šiuo atveju keista, kad žmonės planuodami savo ateitį, būsimą verslą nenori šios galimybės pasilaikyti sau ir pasinaudoti ja žengiant pirmuosius žingsnius į verslo rinką. Juk tai puiki galimybė skelbti informaciją apie save, kadangi leidinyje „Info mūsų Lietuva“ pateikiama visa su Lietuvos verslu susijusi informacija, naudinga kiekvienam, ne vien tik pradedančiajam verslininkui“, – stebėjosi A.Lazdanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nesitikėjome, kad bus toks antplūdis. Kita vertus, likome nustebinti studentų išradingumu, mat kai kurie norėjo kuo greičiau pasinaudoti šia galimybe neretai pateikdami ir kurioziškų motyvų. Vienas jaunas verslininkas kreipėsi į mus žadėdamas vesti savo draugę, kuri gavo padėkos raštą, tam, kad galėtų pasinaudoti galimybe paskleisti informaciją apie save“, – pasakojo „Saulės spektro“ rinkodaros vadybininkė Asta Sabaitė.

Kompanija patikino, kad bet kokiu atveju pasilikę dovaną sau ir nepasinaudoję ja per kelis mėnesius laimėjusieji nepraras suteiktos galimybės. „Su gautu raštu studentai galės kreiptis į mūsų įmonę kad ir po keliolikos metų. Jei tik bus įsteigę savo verslą ar pradėję privačią veiklą, būtinai įvykdysime savo įsipareigojimus. Mes specialiai nenustatėme šio pasiūlymo galiojimo laiko, nes dauguma savo verslą ima kurti tik po studijų“, – sakė A.Sabaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų