REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs SEB Vilniaus banko prezidentas, Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (TVM) vadovas 55 metų Julius Niedvaras sutiko vadovauti steigiamos nacionalinio investuotojo bendrovės „Leo LT“ stebėtojų tarybai.

REKLAMA
REKLAMA

J.Niedvarui buvo siūlomos ir „Leo „LT“ vykdomojo direktoriaus bei valdybos nario pareigos, tačiau jis teigia nesutikęs.

REKLAMA

Iki kito penktadienio J.Niedvaras ketina pateikti premjerui visų stebėtojų tarybos narių kandidatūras.

„Man didelė garbė priimti premjero pasiūlymą ir įsijungti į pirmą tokį projektą Lietuvos istorijoje - aš turiu galvoje privačios ir valstybinės partnerystės įmonės statuso kūrimą ir tai buvo pagrindinis dalykas, dėl ko aš sutikau jame dalyvauti. Aš nenoriu dirbti valstybinėj įmonėj ir nenoriu dirbti privačioj įmonėj, man labai įdomu dirbti tokio statuso įmonėj“, - žurnalistams sakė J.Niedvaras.

REKLAMA
REKLAMA

Jo vadovaujamos mokyklos pagrindinė rėmėja yra VP grupė, kurios prezidentas Nerijus Numavičius yra TVM tarybos pirmininkas.

„Aš nematau čia konflikto, tai visuomeninės pareigos. Aš džiaugiuosi, kad VP yra vienintelė ko gero, organizacija, kuri remia Vilniaus universitetą - ne mane, o universitetą. Tai konflikto čia neįsivaizduoju, tie pinigai yra ne Niedvarui“, - kalbėjo būsimasis „Leo“ stebėtojų tarybos pirmininkas.

J.Niedvaras pripažino, kad jam reikėtų daugiau laiko, nes energetika jam yra nauja sritis.
„Turiu patirties versle, o energetikoj - reikės pagalvoti apie šituos dalykus, bet manau, surasime Lietuvoje žinančių žmonių, kurie priims steigėjų koncepciją ir jie sutiks dalyvauti projekte“, - tvirtino buvęs bankininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė turįs vilties, kad sugebės per savaitę pateikti kandidatų sąrašą, tačiau paprašytas pasakyti, iš ko rinksis, atsakė: „Visa Lietuva“.

„Užuominų (apie kandidatus - BNS) gali būti, bet aš noriu paprašyti, kad jūs leistumėte man tą darbą padaryt ir aš pateiksiu sąrašą narių, kurie gali atstovauti teigiamai ir verslui, ir bendruomenei. Manau, tie žmonės, su kuriais kalbėsiu ta tema, supras mane teisingai, bet šiandien aš jiems negaliu nieko garantuoti“, - kalbėjo J.Niedvaras.

Anot jo, šios pareigos bus visuomeninės, už jas nebus mokamas atlygis.

Pasak premjero Gedimino Kirkilo, Vyriausybės ir „NDX energijos“ sutartys dėl „Leo LT“ steigimo turėtų būti pasirašytos maždaug per mėnesį. Anot jo, netrukus bus buriama ir būsimoji įmonės valdyba.

REKLAMA

Spaudos duomenimis, tarp kandidatų į stebėtojų tarybą yra buvęs energetikos ministras profesorius Leonas Ašmantas, akademikas Jurgis Vilemas, „Achemos“ grupės prezidentas Bronislovas Lubys, dabartinis „NDX energijos“ vadovas Ignas Staškevičius, kiti žinomi šalies žmonės.

„Leo LT“ stebėtojų taryboje bus 11 asmenų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų