REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vargšams parlamentarams per pavasario sesiją į darbą teks klampoti per purvyną: toliau vyks Gedimino prospekto dalies ties Seimo rūmais rekonstrukcijos darbai. Jai užbaigti trūksta pinigų, tačiau dėl seimūnų lėšų tikriausiai bus rasta, - praneša dienraštis „Vakaro žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Septynerius metus vykstanti beveik 1,7 kilometro ilgio Gedimino prospekto rekonstrukcija turėtų baigtis jau šį spalį. Beliko atnaujinti ruožą nuo Gynėjų gatvės iki Neries. Tačiau darbų pabaigos gali tekti palūkėti gerokai ilgiau.

REKLAMA

Rekonstrukcija besirūpinančios bendrovės „Vilniaus kapitalinė statyba“ atstovai pareiškė, kad esą savivaldybė ir Vyriausybė teskyrė 10 mln. litų, o reikia net 16 mln. litų. Jei daugiau lėšų nebus skirta, darbai bus sustabdyti.

Kaip tyčia, asfalto danga šiuo metu praardyta šalia Seimo viešbučio. Ten gyvenantys parlamentarai eindami į darbą turi žingsniuoti keliais metrais toliau, jei nenori išsipurvinti kojų. Kol kas asfaltas pašalintas visoje rekonstruojamoje dalyje. Kai taip atsitiks, parlamentarams kelias nuo viešbučio iki Seimo rūmų pailgės dar kone šimtu metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau sostinės savivaldybės atstovai tvirtina, kad tautos išrinktiesiems kojų purvintis neteks, nes pinigų rekonstrukcijai baigti bus rasta. „Nesąmones šneka „Vilniaus kapitalinės statybos“ atstovai. Biudžetas dukart per metus peržiūrimas. Kai pinigai baigsis, vėl bus skirta. Biudžetas tik patvirtintas, o jau verkšlena. Nesuprantu, kas čia - šantažas ar dar kažkas. Nori parodyti: va kokie blogiukai savivaldybėje sėdi“, - piktinosi savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimo viešbučio gyventoja parlamentarė Vincė Vaidevutė Margevičienė patvirtino, kad Gedimino prospekto rekonstrukcija seimūnams sukelia nepatogumų. „Vyrai turėjo prieš pradėdami darbus pagalvoti, ar turi pinigų darbams baigti. Būtų labai neprotinga nutraukti, kai liko tiek mažai“, - piktinosi V.V.Margevičienė.

Anot parlamentarės, Seimo viešbučio gyventojams iškyla problemų. „Aišku, yra nepatogumas. Laimei, yra kitas kiemas, kuriame galima pastatyti mašiną, pasidėti savo daiktelius. Į darbą einu pro „bromą“. Ten dabar dar netvarkoma. Kai bus pradėta tvarkyti, reikės kiek aplink paėjėti. Bet juk ne į kaimo mokyklą 6 kilometrus eisim“, - pažymėjo politikė.

REKLAMA

Kitas Seimo viešbučio gyventojas Kazys Starkevičius vaikščios atsargiai, kad neišsipurvintų batų. „Taip, tebegyvenu Seimo viešbutyje. Traukėme burtus. Išsitraukiau pirmą korpusą, tai mašiną prie pat pasistatau. Dėl to nėra problemų dėl prospekto rekonstrukcijos. Svarbiausia, kad darbai nesustotų“, - pabrėžė K.Starkevičius.

Seimūnui nepatogu tik dėl batų. „Kaime užaugau, tai purvo nebijau. Palyginti su kaimu, čia - dar nieko. Aišku, čia nevaikštau per purvynus. Juk neateisi nešvariais batais į Seimą. Teks atsargiau vaikščioti“, - sakė K.Starkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų