REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiuo metu Estijoje veikia 46 prekybos centrai „Maxima“ – 42 vieno ikso ir 4 dviejų iksų parduotuvės. „Maxima“ Estijoje užima 11 procentų mažmeninės prekybos rinkos, tačiau šių metų pabaigoje tikimasi padidinti šią rinkos dalį iki 14-15 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet planuojama atidaryti 20 naujų „Maxima“ prekybos centrų, iš kurių dar 7-8 bus parduotuvės „Maxima XX“ bei pirmasis hipermarketas „Maxima XXX“ Parnu mieste.

REKLAMA

Narvos mieste vasario viduryje buvo atidaryta didžiausia  „Maxima XX“ parduotuvė Estijoje. Jos plotas yra daugiau kaip 2600 kv. metrų, o parduotuvėje galima rasti virš 18 tūkst. pavadinimų prekių. Šioje parduotuvėje dirba 160 darbuotojų.

Dar du nauji prekybos centrai „Maxima X“ buvo atidaryti Otepaa ir Paide miestuose. Šiose parduotuvėse dirbs po 30 darbuotojų, o pirkėjai ras 4000 skirtingų pavadinimų prekių asortimentą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia „Maxima Eesti“ OU vykdantysis direktorius Žydrūnas Valkeris, „Maxima“ prekybos centrų plėtra yra orientuota ne tik į didžiuosius šalies miestus, bet ir į mažesnius miestelius – parduotuvės atidaromos pirkėjams patogiose, lengvai pasiekiamose vietose. „Maxima Eesti“ vadovas pasidžiaugė, jog jau pirmąją parduotuvių atidarymo mažesniuose miesteliuose dieną, prekybos centruose apsilankė kone pusė tos vietovės gyventojų.

„Be to, Otepaa yra populiarus slidinėjimo kurortas Estijoje, todėl prekybos centre patogiai apsipirkti galės ne tik vietiniai miestelio gyventojai, bet ir atvykstantys turistai iš Lietuvos ar kitų šalių," – teigia Ž.Valkeris.

Praėjusiais metais „Maxima Eesti“ apyvarta padidėjo 57 procentais, iki 660,6 mln. litų. Panašus apyvartos augimas laukiamas ir šiemet.

Daugiau:

„Maksimos“ reklaminis personažas – įtakingiausias Latvijoje 
„Maxima LT" koncentruojasi į nedidelių šalių rinkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų