REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Hostingo ir duomenų centrų paslaugas teikianti UAB „MicroLink Lietuva“ (ML, keičianti pavadinimą į HOSTEX nuo kovo mėnesio) iš telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ įsigijo duomenų centro verslą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal susitarimą, ML tęs paslaugų teikimą visiems „Bitės“ klientams, kurie naudojosi hostingo ir duomenų centro paslaugomis. ML perima visus „Bitės“ įsipareigojimus šių paslaugų klientams, tarp kurių yra elektroninės komercijos, didmeninės prekybos, transporto, reklamos kompanijos. Sandorio suma neatskleidžiama.

REKLAMA

Vykdant susitarimą, „Bitės“ hostingo ir duomenų centro klientų serveriai su jų žinia bus perkelti į naujausią Lietuvoje ML priklausantį duomenų centrą Vilniuje. Iki šiol „Bitės“ saugyklose klientų duomenys yra saugomi keliuose šimtuose serverių.

Duomenų centrų paslaugomis naudojasi tos įmonės, kurių verslui duomenų saugumas ir pasiekiamumas yra gyvybiškai svarbūs. Jei serveriai, duomenų saugyklos ir kita įranga yra laikoma tam nepritaikytose patalpose, egzistuoja didelė gedimų rizika.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu duomenų centrų klientai naudojasi visomis duomenų saugumo užtikrinimo priemonėmis, kurias sau gali įsidiegti tik didžiausi bankai. Tad duomenų centrų paslaugos populiarios tarp finansų institucijų, žiniasklaidos ir leidybos kompanijų, paslaugų ir gamybos įmonių, kurių veikla tiesiogiai priklauso nuo patikimai veikiančių sistemų, o prastovos reiškia nuostolius.

Savo pirmąjį duomenų centrą „MicroLink Lietuva“ pastatė 2000 m., o šiuo metu ji valdo 3 duomenų centrus – du Vilniuje ir vieną Kaune.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų