REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos nekilnojamojo turto rinkos lyderė, „MG Valda“ paskelbė didžiausio sostinės verslo rajono – „Verslo trikampio“ plėtros architektūros konkursą, kurį organizuoja Lietuvos architektų sąjunga. „MG Valda“ rengiasi vystyti 70 000 kv. m. ploto naują biuro bei komercinių patalpų kompleksą ir planuoja daugiau nei 300 mln. Lt investicijas į plėtrą bei modernizaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Per paskutinius 8 metus „MG Valda“ transformavo kairįjį Neries upės krantą tarp A. Goštauto ir Geležinio Vilko gatvių į išvystytą komercinį rajoną su 56 000 kv. m. nuomojamų biuro ir komercinių patalpų.
„Naujojo plėtros etapo metu šalia esamų verslo centrų iškils nauji komerciniai pastatai, sukursiantys teritorijos urbanistinį-architektūrinį vientisumą ir identitetą“ – teigia „MG Valda“ valdybos pirmininkas Rolandas Vingilis. „Verslo trikampyje“ taip pat numatoma statyti viešbutį bei konferencijų centrą.

REKLAMA

“Verslo trikampio“ plėtra neapsiribos pastatais. „Pasiryžome suprojektuoti ir įgyvendinti naują transporto ir pėsčiųjų judėjimo planą, apimantį ne tik „Verslo trikampio“, bet ir gretimas teritorijas. Tai padės išspręsti transporto spūsčių problemą šioje miesto dalyje“, - pasakoja R. Vingilis. „MG Valda“ daug dėmesio skirs ir patogiam transporto priemonių statymui užtikrinti. Šiuo metu „Verslo trikampiui“ priklauso 1 200 automobilių stovėjimo vietų. Planuojama papildomai įrengti 1 000 naujų automobilių stovėjimo vietų.

REKLAMA
REKLAMA

Aplink „Verslo trikampį“ „MG Valda“ ketina įrengti patrauklią ir atvirą viešąją erdvę, Neries upės pakrantėje suformuoti rekreacinę zoną bei prieplauką. Pasak R. Vingilio, bus sukurta šiuolaikiška aplinka, kuri ilgainiui taps ne tik verslo, bet ir poilsio traukos centru.

Konkurse „Verslo Trikampio modernizavimo ir plėtros etapas“ dalyvausiantys architektai kurs teritorijos užstatymo koncepciją – idėją. Anot UAB „Verslo trikampis“ direktorės Sigitos Survilaitės-Mekionienės, laukiama didelio architektų susidomėjimo. „Konkursas tarptautinis, tikimės sulaukti įvairių šalių atstovų pasiūlymų. Geriausios architektūrinės vizijos autorius paaiškės iki šių metų birželio 1 dienos“, - sako S. Survilaitė-Mekionienė.

“Verslo trikampio“ plėtrą planuojama baigti iki 2012 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų